1. Haberler
  2. Türkiye
  3. Hatay’da Orman Yangınına 2 Tutuklama

Hatay’da Orman Yangınına 2 Tutuklama

featured


Hatay’ın Dörtyol ilçesinde saat 01.30 sıralarında çıkan, rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan orman yangını, 12 saat sonra kontrol altına alındı. Yangınla ilgili gözaltına alınan O.K. ve M.K., ‘kasten orman yangınına sebebiyet vermek’ suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İlçeye bağlı Konaklı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda gece saatlerinde yangın çıktı. Alevleri fark eden yöre halkı durumu itfaiyeye bildirdi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan yangına itfaiye ve Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yerleşim bölgesini tehdit eden alevlere, ekipler arazöz ve su tanklarıyla müdahale etti. Söndürme çalışmaları devam ediyor.

OGM: KONTROL ALTINA ALMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Hatay Dörtyol’da ilçeye bağlı Konaklı Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan orman yangınıyla ilgili Orman Genel Müdürlüğü’nden (OGM) açıklama yapıldı. Twitterdan yapılan açıklamada, “01.22’de çıkan orman yangınına 13 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Yangını kontrol altına alma çalışmalarımız devam ediyor. Ormanlık alanlarda ateş yakma” denildi.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA VATANDAŞLAR DA DESTEK VERİYOR

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde çıkan, rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan orman yangınına müdahale sürüyor. İtfaiye ve orman ekiplerinin söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor.

İlçeye bağlı Konaklı Mahallesi Rabat mevkisinde saat 01.30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevleri fark eden bölge halkının ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, yerleşim bölgesini tehdit eden alevlere, arazöz ve su tanklarıyla müdahale etti. Sabaha kadar süren söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek verdi.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde saat 01.30 sıralarında çıkan, rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan orman yangını, 12 saat sonra kontrol altına alındı. Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında 1 uçak ve 20 arazöz ile soğutma çalışmaları sürüyor.

Hatay Valiliği de yangında sabotaj ihtimalini değerlendirerek 2 şüphelinin gözaltına alındığını, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay), (DHA)

ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde dün gece çıkan orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan O.K. ve M.K.’nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler ‘kasten orman yangınına sebebiyet vermek’ suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Hatay’da Orman Yangınına 2 Tutuklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.