1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. RES kurmak için girişimde bulunduğu ortaya çıktı

RES kurmak için girişimde bulunduğu ortaya çıktı

featured

Bodrum bağlı Mazı Köyü’nde köylülerin iki yıl önce teneke çalıp kovaladıkları ve ÇED toplantısını yaptırmadıkları RES şirketinden sonra bu kez başka bir şirketin RES kurmak için girişimde bulunduğu ortaya çıktı.

Mazı Köyü’nde köylülerin iki yıl önce teneke çalıp kovaladıkları ve ÇED toplantısını yaptırmadıkları RES şirketinden sonra bu kez başka bir şirketin RES kurmak için girişimde bulunduğu ortaya çıktı. Bodrum’da köylülerin ve çevrecilerin yaşam alanları ve ormanlık alanlarda kurulmasına karşı çıktıkları RES’lere karşı onlarca dava açıp mücadele ederken RES şirketleri tesis kurmak için sıraya girdi.

 

Mazı Mahallesi sınırları içerisinde, G Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. tarafından, 10 türbinlik “Sarpıge Rüzgar Enerji Santrali” projesinin gerçekleştirilmesi planlandığı ve  ÇED süreci başlatılan proje kapsamında toplam maksimum elektrik enerjisi üretiminin yılda 35 milyon kilovat olduğu, üretilen elektrik enerjisinin Bodrum-2 TM’nin OG Barasına bağlanarak ulusal enterkonnekte sisteme verileceği bildirildi.

ALANIN YÜZDE 97’Sİ ORMAN

ÇED dosyasında santral sahasının yaklaşık yüzde 3’ünün tarla, yüzde 97’sinin ise orman vasfı olduğu, türbin noktalarının orman alanında yer alacağı ifade edildi. Bu ormanlık alanın ise 2021 yılındaki büyük yangına maruz kaldığı aktarıldı.

Proje sahasına ulaşımın mevcut bağlantı yolları ile sağlanacağı, türbinler arası ulaşımın sağlanabilmesi için mümkün oldukça mevcut yol izleri kullanılarak, yollar iyileştirileceği, ancak mevcut yolların yeterli olmadığı durumlarda yeni yol açılmasının planlanacağı aktarıldı. Türbinlere en yakın konutun ise Çocuk Mezarlığı mevkisinde olduğunu ve mesafenin 330 metre olduğu kaydedildi.

PROJE BEDELİ 205 MİLYON TL.

İnşaat süresinin 6 ay olarak planlandığı proje bedelinin 205 milyon 128 bin TL olduğu ifade edildi.

  • Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Proje ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 8. maddesi kapsamında incelenmiş ve başvuruya ÇED Genel Formatına uygun olarak hazırlanıldığı anlaşılmış olup, proje için ÇED süreci başlatılmıştır. Çevresel Etki Değerlendirme süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili olarak halkın katılımı ile ilgili süreçlerin başlatılmasına ve öneriler Muğla Valiliğine (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderilebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” denildi
0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
RES kurmak için girişimde bulunduğu ortaya çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.