1. Haberler
  2. Türkiye
  3. TUSAŞ’a terör saldırısı; 5 şehit, 22 yaralı

TUSAŞ’a terör saldırısı; 5 şehit, 22 yaralı

featured

Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ’ye (TUSAŞ) terör saldırısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a yönelik saldırıda yaralananları tedavi gördükleri Bilkent Şehir Hastanesi’nde ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, çıkışta yaptığı açıklamada, “Şehit sayımız maalesef 5 oldu. Toplam yaralı sayımız 22. 7 yaralımız burada yatıyor. 1 hastamız taburcu oldu, 2’si taburcu olmak üzere. Dolayısıyla 19 yarılımızın tedavi süreçleri hastanede devam ediyor. Geçmiş olsun diyorum, Rabbim onları teşkilatımıza, aziz milletimize bağışlasın” dedi.

▪TUSAŞ Kalite Kontrolcü: Cengiz Coşkun
▪TUSAŞ Makine Mühendisi: Zahide Güçlü
▪TUSAŞ Çalışanı: Hasan Hüseyin Cambaz
▪TUSAŞ Güvenlik Görevlisi: Atakan Şahin Erdoğan
▪Taksi Şoförü: Murat Arslan

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yere sahip TUSAŞ’a terör saldırısı gerçekleştirildi.

 

Saldırı ile birlikte TUSAŞ’tan patlama ve silah sesleri duyuldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından silah sesleri ve patlamalar devam etti.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, “TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.

 

Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” dedi.

 

TUSAŞ, son dönemde çok sayıda helikopter, insansız hava aracı ve uçak geliştirdi. İnsansız hava araçları ANKA ve Aksungur, taarruz helikopteri Atak, genel maksat helikopteri Gökbey, Hürkuş, Hürjet ve KAAN gibi uçaklar yerli ve milli imkanlarla TUSAŞ’ta geliştirildi.

 

 

‘SORUŞTURMA BAŞLATILDI’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TUSAŞ tesisine gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

 

 

Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

TERÖRİSTLER KAMERADA

Öte yandan, saldırıyı gerçekleştirilen teröristlerin saldırı anına ilişkin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, TUSAŞ’ın giriş kapısına taksiyle gelen ve 1’i kadın, 3 teröristin araçtan uzun namlulu silahlarıyla inerek saldırıyı gerçekleştirdiği görüldü. Bir süre sonra ise taksinin yanında büyük patlama meydana geldiği görüntüye yansıdı. Patlama ile çevrede panik yaşandığı görüldü.

 

 

Saldırının ardından özel harekat ekipleri bölgeye sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Ekiplerin çalışması sırasında içeriden yer yer silah sesleri gelmeye devam etti. Olayda yaralananlar sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla hastanelere nakledildi.

 

 

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN: YAYIN YASAĞI KARARI ALINDI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şahin, “Yerli ve milli savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır.

 

TUSAŞa terör saldırısı; 5 şehit, 22 yaralı

 

Medyamızda, resmi makamların yaptığı açıklamaların dışında özellikle sosyal medya kaynaklı, teyit edilmemiş bilgilere ve görüntülere yer verildiği tespit edilmiştir. Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır. İzleme uzmanlarımızın raporlamaları sonrasında yayın yasağına uymayanlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: TUSAŞ terör saldırısı için verilen yayın yasağı sonrasında medyamızda yer alan görüntülerin tamamının kaldırılması, yeniden kullanılmaması gerekmektedir. Yasak kapsamında terör saldırısı hakkında hiçbir yayın yapılmamalıdır. Yasağa uymayanlar ağır şekilde cezalandırılacaktır.

 

TUSAŞa terör saldırısı; 5 şehit, 22 yaralı

 

CEVDET YILMAZ: TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİ BAŞARISI HEDEF ALINDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TUSAŞ yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını lanetlediğini belirterek, “Saldırıda şehit olan savunma sanayimizin kahramanlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca da adli soruşturma başlatılmıştır. Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremez. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir” dedi.

TUSAŞ ÇALIŞANLARININ YAKINLARI GELDİ

TUSAŞ yerleşkesindeki terör saldırısının ardından bölgede ekiplerin çalışması sürüyor. Ekipler, hem karadan hem de havadan çalışma yaparken, saldırıyı haber alan TUSAŞ çalışanlarının yakınları da tesisin önüne geldi. Yetkililerle görüşen vatandaşlar, yakınlarının durumuna ilişkin bilgi almaya çalışırken gözyaşlarına hakim olamadı.

 

 

 

2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ; 3 ŞEHİT, 14 YARALIMIZ VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” dedi.

 

 

4 ŞEHİT, 14 YARALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

YERLİKAYA: SALDIRIYI 1’İ KADIN 2 TERÖRİST GERÇEKLEŞTİRDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör saldırısı gerçekleşen TUSAŞ’ın önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, TUSAŞ’a bir terör saldırısı düzenlendiğini söyleyerek, “Bu saldırı duyulur duyulmaz jandarmamız, emniyet birimlerimiz, özel harekatımız buraya geldi. 1’i kadın, 1’i erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir.” dedi.

 

 

‘3 YARALIMIZIN DURUMU AĞIR’

Açıklamasına devam eden Bakan Yerlikaya, “Maalesef 4 şehidimiz bulunmakta, 14 yaralımız var. Yaralılardan 3’ünün durumu ağır. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, yaralılarımıza acil şifalara diliyorum. Rabbim en kısa zamanda onları sevdiklerine kavuştursun diye dua ediyorum” diye konuştu.

Yerlikaya, terörü lanetlediklerini ifade ederek, “Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğuyla ilgili aziz milletimizle paylaşacağız. Medarı iftiharımız TUSAŞ’a geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Aziz milletimize geçmiş olsun diyorum. İlk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımıza burada yapılan operasyon ve etkisiz hale getirilinceye kadar olan süreçle ilgili bilgi arz ettik. Çok büyük bir üzüntü duyuyoruz hep birlikte. Milli birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kim pusu kuruyorsa ister terör örgütü olsun, ister organize suç örgütü olsun, ister şehir eşkıyası olsun durmadan duraksamadan azim ve kararlılıkla bunların da nefeslerini kesmekte kararlıyız. Bizim kardeşliğimiz, beraberliğimiz, devletimizin, milletimizin iradesi, gücü her zaman galip gelecektir” diye konuştu.

Bakan Yerlikaya, basın mensuplarının saldırıya ilişkin sorularına ise “Detayları paylaşacağız” cevabını verdi.

‘PKK’NIN YAPTIĞINI DEĞERLENDİRİYORUZ’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a yönelik saldırıda yaralananları tedavi gördükleri Bilkent Şehir Hastanesi’nde ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, çıkışta yaptığı açıklamada, “Şehit sayımız maalesef 5 oldu. Toplam yaralı sayımız 22. 7 yaralımız burada yatıyor. 1 hastamız taburcu oldu, 2’si taburcu olmak üzere. Dolayısıyla 19 yarılımızın tedavi süreçleri hastanede devam ediyor. Geçmiş olsun diyorum, Rabbim onları teşkilatımıza, aziz milletimize bağışlasın” dedi.

Bakan Yerlikaya, 1’i kadın 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini hatırlatarak, “Kimlik çalışmaları, parmak iziyle ilgili tespit süreci devam ediyor. Bunlar belli olur olmaz kimliklerini ve hangi terör örgütünün yaptığı bununla ilgili bilgileri vereceğiz. Biz başından beri bu eylemin oluş sitili, izlemiş olduğumuz görüntüler büyük ihtimalle PKK’nın yaptığıyla ilgili, değerlendirmemiz bu. Kimlik tespitlerinin netleşmesi ve diğer delillerin netleşmesiyle birlikte bunları tekraren paylaşacağız. Alçak hain terör örgütünü lanetliyoruz. Terörün bir insanlık suçu olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Terörün nefesini kesmek, onların en sonuncusunu da etkisiz hale getirmekte kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ankara’mıza, aziz milletimize geçmiş olsun. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Operasyonu gerçekleştiren yaralılardan 7 arkadaşımız özel harekattan. Onlar da ailelerine kavuşacaklar inanıyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü oldukları kuvvetle muhtemel.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
TUSAŞ’a terör saldırısı; 5 şehit, 22 yaralı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.