Denizli Valisi Hasan Karahan başkanlığında Aydın’da düzenlenen 110’uncu GEKA Yönetim Kurulu Toplantısında, gündem maddelerinin yansıra yeni yapılacak olan faaliyetler görüşüldü.
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), 110’uncu Yönetim Kurulu toplantısını Aydın’da gerçekleştirdi. Denizli Valisi Hasan Karahan başkanlığında 3 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan ve Ajans Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.
Vali Hasan Karahan, toplantı öncesi yaptığı basın açıklamasında; “Her ay sırasıyla Aydın, Denizli veya Muğla’da yaptığımız Yönetim Kurulu toplantımızın 110’uncusunu gerçekleştirmek üzere bugün Aydın’da toplanmış bulunmaktayız. Bu vesileyle 2017-2018 döneminde başkanlık görevini icra eden Aydın Valimize de başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.
Toplantı sonrasında 2019 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Öncelikle Muğla ilimizin bal ve zeytinyağı ürünleri paketlenerek marka çalışmaları yürütülmesi ve KOBİ’lere yatırım desteği kapsamında zeytinyağı ve arıcılık sektörü analizleri yapılması planlanmaktadır. Ayrıca kümelenme yol haritasının hazırlanacağı ve işletmeler ile üniversite arasında işbirliği olanaklarının belirlenmesine yönelik çalıştaylar düzenleme hedefindeyiz. Yine zeytincilik sektöründe kapasiteyi geliştirmeye yönelik İspanya ve İtalya ile sektörel çalışma ziyaretleri planlıyoruz.” dedi.
Araştırma analiz ve programlama kapsamında ise ; organik üretim hakkında bilgilendirme toplantıları, Coğrafi işaret satış ve pazarlama, ambalajlama markalaşma e-ticaret sanal depo vb. eğitimler ve teknik destekler verilmesi planlanıyor. Ayrıca, tanıtım ve yatırım desteği konusunda alım heyeti organizasyonları, zeytinyağı ve bal üretimi sektörü yatırım olanakları raporu oluşturulması, üreticilerin bölgesel laboratuvar ihtiyaç analizi, işletmelerin yurtiçi fuarlara katılım organizasyonu ve işletmelere yönelik devlet destekleri hakkında bilgilendirme toplantıları hedeflenmekte.