1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Bafa Gölü Su Sporu Turi̇zmi̇ne Kazandiriliyor

Bafa Gölü Su Sporu Turi̇zmi̇ne Kazandiriliyor

featured

Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, Bafa gölünün spor turizmine kazandırılması adına çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Milas’ta yıllardan bu yana büyük bir öneme sahip olmasına karşın atıl durumda bırakılan ve hem bölge halkının hem de Milas halkının kazanması gereken birçok kazanımdan uzak kaldığı Bafa Gölü’nün hak ettiği değeri bulmasına adına çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda birkaç hafta önce Bafa bölgesinde vatandaşlarla bir araya gelen ve onların sorunları dinleyerek, hak ettikleri değerin kendilerine kazanılması adına söz veren Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, Bafa gölünün su sporlarına kazandırılacağını söyledi.

Bafa Gölü kenarında düzenlenen etkinlikle çok sayıda vatandaş, Yalıkavak Yelken Kulübü yetkilileri ve sporcularıyla bir araya gelen Milas Belediye Başkan Adayı Saylak, minik sporcular tarafından yapılan yelken gösterisini izledi. Hedeflerinin Bafa bölgesini hak ettiği yere ulaştırmak olduğunu dile getiren Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak;

“Söz verdiğimiz gibi ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Güzel bir günde hem vatandaşlarımızla Bafa gölünün kenarında piknik yapmak hem de Bafa gölünde su sporlarının yapılabileceğini ispatlamak adına Yalıkavak Kulübümüz ile birlikte hareket ederek bir gösteri hazırladık. Gördük ki genç sporcularımız başarıyla gösterilerini tamamladılar ve gölde yelken sporunun yapılabileceğini bizlere gösterdiler” dedi.

Bu anlamda yaptıkları hazırlıkları Milas’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüştükleri ve destek sözünü aldıklarını dile getiren Milas Belediye Başkan Adayı Saylak, şunları söyledi:

“Bafa bölgemiz yılladır kenarda bırakılmış bir yer. Artık yeni nesil belediyecilikte parke döşe veya park yap yok. Belediye başkanları yeni nesil belediyeciliklerde bunlarla uğraşmıyor. O işleri belediye görevlileri yapıyor. Belediye başkaları ise görev yaptığı yerin ekonomik ve refah seviyesini yükseltecek projelerle uğraşıyorlar.

Bafa gölümüz ve Bafa beldemizde hak ettiği yerde değil ve bizde bunu sağlamak adına gereken ne varsa onu sağlayacağız. Söylediğim gibi spor bakanımızla görüştük ve destek sözünü aldık. İlerleyen süreçte burada her yıl iki adet büyük organizasyon yapacağız ve Bafa Mahallemiz ile ilçemiz hak ettiği yere kavuşacak.

Bu gün bizleri yalnız bırakmayan herkese şahsım ve ekibim adına teşekkür ediyorum.”

Milas Belediye Başkan Adayı Saylak son olarak, Organizasyonları gerçekleştireceklerini ve böylelikle Bafa bölgesinde yaşayan vatandaşlar tarafından üretilen zeytin, bal, süt ve süt ürünleri, yöresel ve otantik ürünler ile pansiyonlar ve butik otellerin de bu organizasyonlar sayesinde kazançlarının katlanarak artacağını söyledi.

Organizasyona katılan Yalıkavak Yelken Kulübü Başantrenörü Tansu Pala ise böylesine güzel bir günde ve böylesine güzel bir etkinlikte olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Pala, olaya siyasi açıdan değil hem su sporlarının geliştirilmesi ve tanıtılması hem de bölgenin tanıtımı açısından baktıklarını söyleyerek; “Milas Belediye Başkan Adayımız Barış Saylak’ı desteklemeye ve onunla birlikte bu güzel organizasyonları gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Bafa Gölü Su Sporu Turi̇zmi̇ne Kazandiriliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.