Muğla’nın Bodrum ilçesinde devam eden 16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline konuk olan İspanyol kız kardeşler Flavia ve Laia Escarteen, renkli kişilik ve müzikleriyle izleyiciye unutulmaz bir konser yaşattılar.
Gümüşlük sahilinde yer alan festival merkezindeki Toprak Ev’de izleyici karşısına çıkan İspanyol ikili Escarteen Sisters, Klasikten Funk’a uzanan bir yelpazede sergiledikleri konserle büyük alkış aldı. Özellikle de yaşadıkları coğrafyanın folk müziği üzerinde yükselen; kendilerine ait besteleri vokal, keman ve viyolonselle icra eden ikili, eserlerini Katalanca, İngilizce, İspanyolca ve Hollandaca olarak seslendirdi.
“Mama” isimli bestelerini tüm annelere hediye ettiler
Gümüşlük Toprak Ev’deki gecede, geçtiğimiz yıl Rocket Music’ten piyasaya çıkan 9 parçalık ve kendi isimlerini taşıyan akustik albümlerine de yer veren Escarteen Sisters, “Obertura de la Tonada”, “Tonada de la Luna Llena”, “Ulls de Vent” ve “Split of Light” gibi sevilen eserlerini seslendirdiler. Escarteen kardeşler, anneleri için besteledikleri “Mama” isimli şarkıyı da bütün annelere hediye ettiler. Renkli kişilikleri ile kendini sevdiren ikili, şarkılarını seyircinin eşliğinde söyledi. Konserin sonunda Bodrumlu müzikseverlerin ayakta alkışladığı Escarteen Sisters, sahneden bis yaparak ayrıldı.
Mesafeleri kısaltan müzik
Müziğe büyüdükleri yerden çok uzakta Belçika’da yaşayan büyükbabaları için şarkı besteleyerek başladıklarını ifade eden ikili, müzikleriyle coğrafi mesafeleri kısaltmak ve yakınlık yaratmak istediklerini belirtiyor. İspanya’nın Penedès bölgesinde, üzüm bağlarının arasında bir çiftlik evinde büyüyen Escarteen kardeşler, iki vokal, viyolonsel ve kemanla dinleyici karşısına çıkıyor. Eğitimlerine halen devam eden kardeşler, yakın zamanda Liceu Konservatuarından mezun olacaklarını dile getiriyorlar. İkili, İspanyol Akustik Müzik Yarışması 2016’da birincilik ve Halk Ödülü kazanmış. Ayrıca Avrupa turları ve konserler de düzenleyen Escarteen Sisters, Aphonia, Undàrius, Altacústic, EVA ve Vilafest gibi festivallerin de aranan ikilisi.
Festivalin bir sonraki konukları Hollandalı viyolonselist Jeroen den Herder ve Tayvanlı piyanist Hua Hsuan Lee, 19 Temmuz Cuma akşamı saat 20.30’da Zefirya Kültür ve Sanat Merkezindeki festival sahnesinde bir araya gelecekler.
- Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sponsor ve destekçiler
Kurumsal Sponsorlar; TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi. Kumda Tema Sponsorları; Sistem A.Ş ve Gruptrans. Açılış Konseri Etkinlik Sponsoru, Liba Laboratuarları. Etkinlik Sponsorları; Koçtaş, Aris Life-Canderel, Jasmin Art Production. Festivalin bu yıl İşbirliği içersinde olduğu kurumlar ise Aktur A.Ş, Art Israel ve Culture Ireland’dan oluşuyor. Ayrıca Türk Hava Yolları, Resmi Ulaşım Sponsoru olurken, Julius Meinl ve Hancı İnşaat ise Servis Sponsoru olarak yer alıyorlar. Festivalin medya sponsorları ise Digiboard, Radyo Halikarnas ve Radyo EKO.
Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, Toprak Ev Konserleri, Gümüşlük Sahili Konserleri ve Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü konserleri saat 20.30; Antik Taş Ocağı, ‘Taşta’ konserlerinin başlama saati 21.15’tir. Biletler, etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.30’dan itibaren etkinlik mekânındaki gişeden temin edilebilir. Ayrıca biletler, 5 Temmuz Cuma gününden itibaren Biletix’ten temin edilebilecek.
- Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali
12 Temmuz – 06 Eylül 2019
PROGRAM
12 Temmuz – “Açılış Konseri” Gülsin Onay, Piyano Resitali, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30 (Liba Laboratuarları Etkinlik Sponsoru)
17 Temmuz – Escarteen Sisters (İspanya) Flavia Escarteen (Vokal/Viyolonsel) & Laia Escarteen (Vokal/Keman), yer: Toprak Ev, 20.30
19 Temmuz – Jeroen Den Herder (Hollanda) – Viyolonsel & Hua Hsuan Lee (Tayvan) Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30
21 Temmuz – Kumda Çello, yer: Toprak Ev, 20.30
26 Temmuz – Tuncay Yılmaz & Emre Elivar (Türkiye) – Keman & Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30
28 Temmuz – Kumda Keman, yer: Toprak Ev, 20.30
1 Ağustos – Eser Öktem (KKTC) – Piyano, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30
2 Ağustos – Konstanze Eickhorst (Almanya) – Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30
8 Ağustos – Francesco Libetta (İtalya) – Piyano, yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Koçtaş Etkinlik Sponsoru)
11 Ağustos – Kumda Piyano, yer: Toprak Ev, 20.30
16 Ağustos – “Taşta Festival Buluşması” Bodrum Oda Orkestrası, Lior Shambadal (İsrail) – Şef; Gülsin Onay – Piyano; Tolga Atalay Ün – Piyano; Deniz Akalın – Piyano, yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Art Israel işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Sistem A.Ş ve Gruptrans)
18 Ağustos – Begül Erhan (Türkiye) – Gitar, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30
20 Ağustos – Mathias Eick Quintet (Norveç): Mathias Eick (Trompet); Audun Erlien (Bas); Andreas Ulvo (Piyano); Hakon Aase (Keman); Torstein Lofthus (Davul), yer: Festival Merkezi, 20.30 (Aris Life-Canderel Etkinlik Sponsoru)
25 Ağustos – Kumda Kontrbas, yer: Toprak Ev, 20.30
27 Ağustos – Gümüşlük Caz Kampı Açılış Konseri (Türkiye): Sibel Köse (Vokal); Ece Göksu (Vokal); İmer Demirer (Trompet); Engin Recepoğulları (Saksofon); Erkan Oğur (Gitar); Neşet Ruacan (Gitar); Eylül Biçer (Gitar); Can Çankaya (Piyano); Kağan Yıldız (Kontrbas); Berke Özgümüş (Davul), yer: Festival Merkezi, 20.30 (Jasmin Art Production Etkinlik Sponsoru)
31 Ağustos – Fidelio Trio (İrlanda): Darragh Morgan (Keman); Adi Tal (Viyolonsel); Mary Dullea (Piyano), yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Culture Ireland işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Koçtaş)
6 Eylül – “Kapanış Konseri” Gülsin Onay – Piyano Resitali, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30
GFA Masterclass Programı
15 – 21 Temmuz GFA Viyolonsel Masterclass; Jeroen Den Herder
23 – 28 Temmuz GFA Keman Masterclass; Ildiko Moog & Erkin Onay
30 Temmuz – 11 Ağustos GFA Piyano Masterclass; Francesco Libetta & Konstanze Eickhorst & Gülsin Onay
13 – 18 Ağustos GFA Şeflik Masterclass; Lior Shambadal
20 – 25 Ağustos GFA Kontrbas Masterclass; Fora Baltacıgil