1. Haberler
  2. Magazin
  3. Param Varken Şarkim Yoktu Şarkim Varken Param Yoktu

Param Varken Şarkim Yoktu Şarkim Varken Param Yoktu

featured


Kırk yıl düşünsem Türkiye’nin aranılan beste ve söz yazarlarından olacağım aklıma gelmezdi. Çünkü ben de on yıl önce kendi solo projem için yana yakıla kimden şarkı alabilirim diye kara kara düşünenlerdendim.”

2009 yılında söz ve müziğini yazdığı “Hastalıkta Sağlıkta’’ şarkısının genç, yaşlı her kesimden milyonlarca kişinin diline düşmesiyle kendini bir anda pop müzik piyasasının tam ortasında bulan Gülşah Tütüncü, yaptığı ilk şarkısının hit olmasıyla merak uyandırdı.

Beklenilenin aksine 2. şarkısında, daha evvel tutturduğu formülün peşinden gitmedi ve bu sefer alaturka nağmeler yerine yüzü batıya dönük, hip hop ritimlerinde, minimal, dans ettirici, düzenlemenin çoğu RNB vokallerinden oluşan bir şarkı besteledi. Bu sefer edebi sözler yerine edepsiz sözler yazarak; seksi, kışkırtıcı, catchy bir hava yakaladı. Bugün 2019’da popüler müziğin kabuk değişimi olarak nitelendirilen ve “yeni nesil müzik” olarak adlandırılan tarzı 2009 yılında yapan Tütüncü, demoyu dinleyenlerin “Saçmalama, burası Türkiye, tutmaz burada böyle şarkılar” sözlerine kulak asmayarak, kendi istediği, inandığı ve sevdiği yolu tercih ederek şarkının demosunu tamamladı. Tarkan’ın şarkıyı dinleyip, sevmesiyle 2010 yılında “Adını Kalbime Yaz” albümüne dahil ettiği “Usta Çırak” isimli bu şarkıyla dikkatleri daha da üstüne çeken Gülşah Tütüncü, devamında yine bu iki şarkıya benzemeyen, Yeşilçam film müziklerini andıran ve radyoların playlistlerinden uzun süre inmeyen, “Sev Diyemem” şarkısını yazdı.

“Modaya uyan kendi modasını yaratamaz.” cümlesini düstur edinen Gülşah Tütüncü, ticari kaygılar gütmek yerine, müziğinde ve dilinde kendine ait tavırlar yakalamaya odaklandı. Risk aldıkça farklı işlere imza atması ona ustalarıyla aynı albümlerde yer alma şansı sağladı. Yine Tarkan’ın 2017’de çıkarttığı son albümü 10’da “Çay Simit” şarkısıyla yer alan Gülşah Tütüncü; Ayşe Hatun Önal’a verdiği “Beyaz Atletli” şarkısında da eğlenceli bir durum komedisi yarattı.

Bilinenin aksine müziğe, “besteci ve söz yazarı” olarak değil “konservatuar mezunu, şarkıcı ve keman performans sanatçısı” olarak başlayan Gülşah Tütüncü, mezuniyeti sonrası kendi kurduğu “Grup Şahmaran” isimli müzik grubuyla yüzlerce kurumsal konser verdi. Bunun yanı sıra Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Yaşar’a üç, Mustafa Sandal’a altı ve Sezen Aksu’ya iki sene vokal yaptı.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Param Varken Şarkim Yoktu Şarkim Varken Param Yoktu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.