1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Bodrum Sezonun Ilk Gemisini Ağırladı

Bodrum Sezonun Ilk Gemisini Ağırladı

featured

Bodrum sezonun ilk kruvaziyeri “Viking Sea”, 227 metrelik gemi, mürettebat değişikliği ve erzak alımı için akşam saatlerinde limana ulaştı.

İtalya’nın Trieste Limanı’nda uzun süredir demirde beklediği belirtilen 227 metrelik gemi, mürettebat değişikliği ve erzak alımı için akşam saatlerinde limana ulaştı.

Salgın nedeniyle seferlerine ara verdiği öğrenilen gemi, yeniden operasyona hazırlanmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinden gelen 120 kişilik yabancı mürettebatını Bodrum Cruise Port Tan aldı.

İtalya’nın Trieste limanında uzun süredir demirde bekleyen Viking Sea, isimli yolcu gemisi Bodrum limanına demir attı. 930 yolcu kapasiteli geminin mürettebatını ve gerekli erzaklarını aldıktan sonra Limasol limanına gideceği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bodrum Cruise Port Genel Müdürü Haluk Hızlan, “Viking Sea seferi 2020 yılında COVID-19 nedeniyle etkilenen kruvaziyer sektörünün yeniden canlanmaya başlayacağının bir göstergesi. Yaz sezonunda Bodrum’a 30 Kruvaziyer gemisi gelecek ve hiç iptalimiz yok”dedi.

Bodrum Cruise Port Genel Müdürü Haluk Hızlan : Bu sene ilk cruise gemisi Bodrum’a kısmet oldu personel değiştirmek için geldiler bu iyi haber çünkü persone biniyor olması cruiselerin başlıyor olması anlamına geliyor bu sene Bodrum da 30 gemi var Kuşadası limanıda bize ait orada 400 bin yolcu olucak inşallah gene güzel bir haber istanbul limanı cruise limanı artık bu sene açılıyor istanbulun açılması demek Türkiyeye daha çok cruise gelecek demek dolayısıyla bizim güney limanlarımızda cruise gemisi gelecek demek inşallah bu ilk gemi hayırlı olsun iki yıldır çektiğimiz ızdırap son bulsun diyelim çünkü covid dolayısıyla en çok hasar gören endüstriyel cruise gemisi oldu herşey artık daha güzel olacak gemilerde tabiki kendi protokolleri var Türk hükümetinin uyguladığı protokoller var son derece kontrollü yolcu girişi personel girişi uygulanıyor biz havaalanından gelen bütün personelin bavullarını tekrar dezenfekte ettik gemide zaten girişte aynı kontroller yapılıyor aslında gemide bulunan yolcu için karadan daha güvenli bir alan diyebiliriz o yüzden inşallah bu senede çok iyi bir şekilde başlayıp devam edecek

1 milyon cruise yolcusunun geleceğini düşünüyorum

Gemi seyahatleri 2 sene önceden yapılıyor dolayısıyla şu andan itibaren aslında 2 sene sonrasını konuşabiliriz önümüzdeki 2 seneyi biliyoruz ama bi 3 sene sonrasını şu anda ben en azından bir 3 katı 4 katı gibi düşünüyorum bu sene Türkiyeye en az 1 milyon cruise yolcusunun geleceğini düşünüyorum

4 katı artış rakamlarına ulaşabiliriz

bu rakam bundan da çok olabilir ama 3 sene sonra bunun 3 katı 4 katı rakamları düşünüyor olacağız Milas ta İstanbulda devreye girdiği için bu sayıyı güvenle verebilirim. Gemimiz 3 aydır konaklamadaydı dolayısıyla hiç hareketsiz cruisein açılmasını bekliyordu içinde 130 personel vardı 90 personelleri Bodrumdan alınacak Türkiyeyi seçme sebepleri ülke olarak kontrollü girişe izin vermemiz birde lojistik olarak ülkemizin çok daha uygun olması diyebilirim buradan sadece personel alıyorlar yolculu trafikte 1 2 haftaya başlayacak bu gemiyle dedi. Bu geminin önemli bir özelliği var. Dünyanın içinde ilk laboratuvarı olan ve covid testleri yapılan gemisi”

2016 yılında inşa edilen ve 930 yolcu kapasitesine sahip olduğu belirtilen geminin, gerekli işlemlerinin ardından Limasol Limanı’na hareket edeceği bildirildi

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Bodrum Sezonun Ilk Gemisini Ağırladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.