1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Bodrum’da Pazarlar Denetimler Ile Açıldı Vatandaşlar Yoğun Ilgi Gösterdi

Bodrum’da Pazarlar Denetimler Ile Açıldı Vatandaşlar Yoğun Ilgi Gösterdi

featured

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle “tam kapanma” döneminde 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatlerinde sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açılmasına izin verilmesinin ardından sabah tezgah kuracakları alanlara geldi.

Mesafe kurallarına uygun olarak tezgahlarını açan pazarcılar, müşterilerini beklemeye başladı.Bodrum’da tüm mahallelerede pazarlarda, tezgahlar 3 metre aralıklarla kuruldu.

Bodrum’un Turgutreis ,Gümbet, Konacık, Bitez ve Ortakent mahallelerinde kurulan ve belirli noktalardan giriş çıkışa izin verilen pazarlarda, Kovid-19 tedbirlerinin uygulanması için ekiplerce denetimler yapıldı. Vatandaşlar, pazara araçlarıyla gitmemeleri konusunda uyarıldı.


Pazar yerlerinin giriş ve çıkışları kontrollü geçişlerin sağlanabilmesi için bariyerlerle kapatıldı. Belirli noktalardan giriş ve çıkışa izin verilen pazarlarda, sosyal mesafe ve maske takma kuralı başta olmak üzere, Kovid-19 tedbirlerinin uygulanması için zabıta, polis ve jandarma  ekiplerince denetimler yapıldı. Bodrum kaymakamı bekir Yılmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Mete Dorukan tarafından  tek tek pazar yerlerini gezerek alınan tedbirleri yerinde görerek yaşanan aksaklıklar önüne geçmek için talimatlar verildi.

 Vatandaşlar, zabıta görevlilerince ateşleri ölçülüp HES kodları kontrol edilerek pazarlara alındı. Alışveriş yapanlar ile pazar esnafı, ürünlerin elle seçilmemesi ve maskelerin doğru kullanımı konusunda sıklıkla uyarıldı.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Bodrum’da Pazarlar Denetimler Ile Açıldı Vatandaşlar Yoğun Ilgi Gösterdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.