1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Çökertme’de Yangın 9 Saatlik Çalışma Sonucu Kontrol Altına Alındı 12 Dönüm Alan Zarar Gördü

Çökertme’de Yangın 9 Saatlik Çalışma Sonucu Kontrol Altına Alındı 12 Dönüm Alan Zarar Gördü

featured

Milas Çökertme’de ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının büyümesi üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir ve Denizli’den takviye ekipler istedi.

Milas’ın Çökertme Koyu kenarındaki ormanlık alanda, saat 11.30 sıralarında yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ekiplerine bildirdi. Bölgeye çok sayıda arazözle sevk edilen orman işçisi, karadan müdahale ederken, 3 helikopterle de havadan söndürme çalışması başlatıldı.

45 ARAZÖZ VE 6 HELİKOPTER İLE MÜDAHALE

Muğla’nın Milas ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü’nden 4 ilk müdahale aracı, 45 arazöz, 3 dozer ve 11 su tankeri ile karadan; 6 helikopterle de havadan müdahale edildiği belirtildi.

Muğla'da yangın! Çevre illerden takviye istendi

TAKVİYE EKİP İSTENDİ

Yangının büyümesi üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, İzmir ve Denizli’den de takviye ekipler istendi. Rüzgarın şiddetli estiği bölgede yangın yerleşim birimlerinin üst bölümlerinde seyrediyor. Alevlerin yerleşim birimine tehdit etmediği ve kontrol altına alınması için çalışmaların havadan ve karadan devam ettiği açıklandı.

Milas Çökertme’de ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin havadan ve karadan 9 saat süren müdahalesinin ardından kontrol altına alındı. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü‘ne bağlı 60 arazöz, 15 su tankeri, 6 helikopter, 5 dozer ve 200 orman işçisi müdahale etti. Bölgede ekiplerin soğutma çalışmaları sürerken, 12 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi. BAKAN PAKDEMİRLİ AÇIKLAMA YAPTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını belirterek, “Muğla Milas’taki orman yangınları, ormanın kahramanlarının yoğun çabaları sonucunda kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam ediyor” dedi.

milas ta orman yangini 4 14165536 o

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Çökertme’de Yangın 9 Saatlik Çalışma Sonucu Kontrol Altına Alındı 12 Dönüm Alan Zarar Gördü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.