1. Haberler
  2. Türkiye
  3. Zekeriya Beyaz Hayatını Kaybetti

Zekeriya Beyaz Hayatını Kaybetti

featured

İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Acı haberi Beyaz’ın oğlu Oğuzhan Beyaz, sosyal medya hesabından duyurdu

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, 18 Mart’ta Esenler’deki özel bir hastanede aspirasyon pnömonisi nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı. O tarihten beri hastanede tedavisi devam eden Beyaz, bugün hayatını kaybetti. Beyaz’ın vefat haberini oğlu Oğuzhan Beyaz, sosyal medya hesabından duyurdu. Oğuzhan Beyaz, yaptığı paylaşımda ‘Canımın bir parçası gitti. Sevgili babam, Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’ı kaybettik. Yarın Esenler Merkez Camii’nde öğle namazının ardından Topkapı Kozlu Mezarlığı’nda veda edeceğiz’ yazdı. 

Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti

PROF. DR. ZEKERİYA BEYAZ KİMDİR?

Zekeriya Beyaz 1 Mart 1938, Gaziantep doğdu. Bazı eserlerinde Mustafa Talip Güngörge imzasını kullandı. Gaziantep İlkokulu, Maraş İmam Hatip Okulu (1968), İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü (1972) mezunu. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 15 yıl kadar imam, vaiz ve müftü olarak görev yaptı. 1984’ten itibaren İstanbul Üniversitesinde görev aldı. Uzun süre bu üniversiteye bağlı Sosyal Bilimler Enstitüsünde çalıştı. 1998’den itibaren İstanbul Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi din sosyolojisi profesörü olarak ders verdi.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Zekeriya Beyaz Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.