1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Yeniden Alevlendi Sabatoj Olabilir

Yeniden Alevlendi Sabatoj Olabilir

featured

Bodrum’da Yakaköy Mahallesi Çilek Caddesi mevkiinde sabah 05.00 sıralarında makilik ve bozuk orman alanda çıkan ve 6 saate güçlükle kontrol altına alınan yangın, saat 17.00 sıralarında rüzgarın etkisiyle yeniden alevlendi. Dumanları ve alevleri fark eden çevredekiler durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibi sevk edildi. Söndürme çalışmaları sürüyor.

Bodrum’da ormanlık ve makilik alan içerisinde çıkan yangın rüzgarın hızıyla yayıldı. Yangına 10 arazöz, 10 itfaiye aracı ve çok sayıda sivil toplum gönüllüsü müdahale etti. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yaklaşık 6 saat süren müdahalenin sonunda yangın kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre toplam 2,5 hektarlık makilik ve bozuk orman alanı yanarak zarar gördü. Ekiplerin bölgede soğutma çalışması sürüyor.

https://fb.watch/crZgze8hrr/

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, “Geçen sene vericilerin bulunduğu alanda yangın çıkmıştı. Rüzgarın hızı yukarıda çok fazla. Şu an itibariyle büyük bir ölçüde kontrol altına alınmış görünüyor. 10 arazöz müdahale ediyor, genel itibariyle yangın kontrol altına alındı. Sabotaj olabileceği şüphesi üzerine duruyoruz. Bununla alakalı güvenlik birimlerimiz gerekli incelemeyi yapıyor. Alevler, eskiden kalma taş evlerin bulunduğu alana girdi. Ancak, bu evlerde yaşayan yok” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Rüzgarın etkisiyle yangın, Yakaköy’den Dereköy Dedeler mevkiine yayıldı. Bölgesel olarak çalışmalar devam ediyor. Bu bölgede çok büyük orman varlığı yok ama değer verdiğimiz makilik alan burası. Yarımadanın tam ortasında el değmemiş bir alan” diye konuştu.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Yeniden Alevlendi Sabatoj Olabilir
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.