1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Savcılık Harekete Geçti 5 Gözaltı

Savcılık Harekete Geçti 5 Gözaltı

featured

Dolandırıcılık mağduru olduklarını iddia eden çok sayıda vatandaşın şikayeti üzerine Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bu kapsamda firma yetkilisi, babası, annesi ve arkadaşı ile para trafiğini yönettiği ifade edilen bir şahıs polis tarafından gözaltına alındı. 
Gözaltındaki 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.Avukatları Haberi yapan Bodrumdabirgun  Sabah gibi basın kuruluşlarına ilişkin  haberin kaldırılması için mail atarak savcılığa haber erişim engeli istendi.
   “
 
Haber sitelerinde  yayınlanan “Bodrum’da saadet zincirinde dolandırıldığı” iddiaları ile ilglii olarak Av. Atilla Kaan Komut açıklama yaptı.
Komut açıklamasında  müvekkilim olan …………..Limited Şirketi’nin Muğla ilinin Bodrum ilçesinde 800 ila 900 kişiyi 80 Milyon TL dolandırdığı yönündeki yalan ve iftira niteliğindeki haberlere karşı tekzip yazısı yayınlanması istemiyle cevap verme ve ticaret ile uğraşan müvekkilin, iş ortaklarının ve işlerinin olumsuz etkilenmesi nedeniyle iş bu ihtar ile tekzip yazısının yayınlanması, maddi ve manevi zarar veren, insan haklarına ve masumiyet karinesine aykırı, bir kişiyi ya da grubu suçlu ilan eden, hiçbir haklı gerekçe olmadan açık isim ve şirket ismi paylaşılarak hedef gösteren nitelikteki gerçek dışı ve yasaya aykırı haberlerin yayından kaldırılması isteminde bulunma zarureti hasıl olmuştur.
Müvekkil, Türkiye genelinde gayrimenkul alım satım ve kiralama işinde 13 yıldır hizmet vermekte olup, çevresi tarafından sevilen ve sayılan bir iş kadınıdır. Hakkında yapılmış olan haberler ticarette sorun yaşamış olduğu kişilerce uydurulmuş ve hakkında kara propaganda yapılmıştır. Bu haberler tamamen haksız ve gerçek dışı olup, aleni bir şekilde müvekkilin kişilik haklarına saldırı yapılmaktadır. KVKK uyarınca müvekkilin kişisel bilgilerinin yayımlanmaması gerekirdi. Soruşturma aşamasının gizliliği ilkesi ihlal edilerek müvekkilin, şirketin ve çalışanların hedef gösterilmesi yasaya aykırıdır. Masumiyet karinesi uyarınca hedef göstererek yapılan bu yayınların derhal kaldırılması gerekir.
 
Basın yayın organları masumiyet karinesine saygılı olmalı, suçluluğu yargı kararıyla sabit olmadıkça herhangi bir kişiyi suçlu ilan edecek yayın yapmaktan kaçınmalıdır. Bu nedenlerle müvekkil hakkında yapılan gerçek dışı haberlerin kaldırılması gerekmektedir. Tekzip yazısının yayınlanmaması ya da yayınların kaldırılmaması halinde, kişilik ve şahıs haklarına karşı yapılan haksız fiil nedeniyle oluşan durumda maddi ve manevi tazminat hakkı saklı olup, yargısal sürece başvurma hakkımızın da saklı olduğunu belirterek müvekkili hedef gösteren yayınların kaldırılması gerekmektedir.
 
Yukarıda özetle açıklandığı üzere, yasaya ve habercilik ilke ve esaslarına aykırı olan gerçek dışı haberler nedeniyle müvekkilin emlak ve gayrimenkul sektöründeki 13 yıllık saygın itibarı yerle bir olmuş olup, bu durum nedeniyle haberde yapılan yanlışın en kısa sürede düzeltilmesi ve kişilik haklarına yapılan saldırıya derhal son verilmesini talep ederiz.
Müvekkilin Bodrumda saadet zinciri adı altında asılsız surette beyan edilen kişi ve tutarlarda, insanları dolandırmak kastıyla para topladığı iddiası doğru değildir. Müvekkil, kötü niyetli 3 – 5 kişi tarafından tehdit ve zorbalık sergilenerek yıpratılmaya çalışılmaktadır. İddialar tamamen asılsızdır. Bu nedenlerle müvekkili hedef gösteren yasaya aykırı haber içeriklerinin derhal kaldırılmasını talep ederiz.
Saygılarımla
Av. Atilla Kaan KOMUT

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Savcılık Harekete Geçti 5 Gözaltı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.