Muğla Valiliği Koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele konulu Çalıştay “BEN OLSAYDIM” temasıyla ele alındı.
Muğla Sanayi ve Ticaret Odası çok amaçlı salonunda düzenlenen çalıştaya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ünsal Paşalı, İl Sağlık Müdürü Ali Burak Mülayim, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, İş Kur İl Müdürü Ferda Güley Ceylan, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Ercan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gönüllüler ve çalıştay üyeleri katıldı.
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bağımlılıkla mücadele çalışmalarına katkı sağlamış ve sağlayacak gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak ve bağımlılıkla mücadeleyi güçlendirmek için çözüm önerileri görüşüldü.
Bağımlılığı tedavi etmenin maddi ve manevi anlamda çok daha zor ve uzun bir süreç olması nedeniyle bu mücadeledeki en önemli hamlenin önleme faaliyetleri olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı Önlerine koyulacak sosyal, sportif ve kültürel argümanlarla birlikte gençlerimizi bağımlılıktan tamamen uzak tutmak için sadece kolluk kuvvetleriyle değil, tüm kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle birlikte topyekûn bir mücadele verilmesi, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.
sivil toplum kuruluşları olmadan bağımlılıkla mücadele konusunda başarıya ulaşmanın çok zor olduğunu söyleyen Vali Orhan Tavlı “Mücadelenin en ön safında Yeşilay ve YEDAM’ın olması, İlimizde bağımlılıkla mücadele için kurulan Gelecek için Şimdi Derneği, Alo 115 Yedam danışma hattı, Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ve Alo 191 Uyuşturucu ile mücadele danışma ve destek hattı büyük bir avantajımızdır ayrıca İlimizde Valiliğimiz ve Yeşilay arasında imzalanan protokol ile ilçelerimizden YEDAM’ın hizmetlerinden faydalanmak isteyenlerin YEDAM’a daha kolay ulaşabilmeleri için Valiliğimiz ulaşım hizmeti sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.
Çalıştay ile birlikte bağımlılıkla mücadele kapsamında sorunların tespitin yapılması, önleyici tedbirler kapsamında kurum ve kuruluşların alanlarına yönelik tamamlayıcı faaliyetlerin belirlenmesi, kurumlar arası koordinasyonu sağlamak, katılımcıların tecrübe ve bilgi birikimleri çerçevesinde tespit edilen sorunlara yönelik olarak “Ben Olsaydım” yaklaşımı ile çözüm önerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.