1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Bodrum’da Aşure Etki̇nli̇kleri̇ Düzenlendi̇

Bodrum’da Aşure Etki̇nli̇kleri̇ Düzenlendi̇

featured

Hicrî yılın ilk ayı olan Muharrem ayının 10’uncu gününe denk gelen aşure günü dolayısıyla Bodrum’da aşure etkinlikleri düzenlendi.

Cuma namazını müteakiben başta Merkez Adliye Cami, Umurca Cami, Yokuşbaşı Cami ve Ortakent Merkez Cami olmak üzere birçok camide Bodrum Müftülüğü tarafından bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi olan aşure ikramında bulunuldu.

Merkez Adliye Cami’nde gerçekleştirilen aşure etkinliği Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı’nın katılımlarıyla gerçekleşti. Düzenlenen etkinlikte binlerce kişiye aşure ikramının yanı sıra yöresel kar şerbeti ikramında bulunuldu.

Umurca Cami, Yokuşbaşı Cami ve Ortakent Merkez Cami’nde de cuma namazı çıkışında binlerce vatandaşa aşure ikram edildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde muharrem ayının ve aşure günün manevi coşkusu hep birlikte yaşandı.

Aşure etkinlikleri camilerle de sınırlı kalmadı. Başta Karaburgaz Cami Yaz Kuran Kursu olmak üzere birçok kuran kursunda da öğrencilere aşure ikram edildi.

Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı beraberindeki din görevlileri ile birlikte İlçe Kayamakamı Bilgehan Bayar’ı makamında ziyaret ederek düzenlenen etkinlikler hakkında kendisine bilgiler verdi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren Kaymakam Bayar, düzenlenen etkinliklerden dolayı İlçe Müftülüğü’ne ve gayret gösteren din görevlilerine teşekkürlerini iletti.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Bodrum’da Aşure Etki̇nli̇kleri̇ Düzenlendi̇
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.