1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Mevlit Kandili Camilerde Düzenlenen Programlarla Idrak Edildi

Mevlit Kandili Camilerde Düzenlenen Programlarla Idrak Edildi

featured

Bodrum İlçe  Müftülüğünce düzenlenen programda vatandaşlar, Merkez başta olmak  üzere kent genelindeki camileri doldurdu.

Tüm camilerde düzenlenen  programda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılması ve ilahilerin okunmasının ardından günün anlam ve önemi hakkında vaaz verildi.Bodrum Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü öncülüğünde Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin icra edeceği Mevlid Kandili programı düzenlendi. Adayer Camiinde düzenlenen Mevlit Kandili programına başta Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar İlçe MEM Müdürü Bülent Aldal ,Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı vatandaşlar katıldı.Kuranı kerim tilaveti ilahiler ve mevlitler okunarak hatim duası okundu.

Alemlere rahmet olarak gönderilen, yaratılmışların en hayırlısı, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği Mevlid-i Nebi haftası düzenlenen programlarla idrak ediliyor.

Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı ve beraberindeki din görevlilerinin Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar’ı ziyaret ederek hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verilmesiyle başlanan Mevlid-i Nebi etkinlikleri Bodrum’da büyük bir coşkuyla gerçekleştiriliyor.

Hafta münasebetiyle düzenenlenen konferanslar, Bodrum Müftülüğü Din Görevlileri tarafından yapılan esnaf ve kurum ziyaretleriyle haftanın önemi vatandaşlara aktarılırken, Merkez Adliye Cami’nde cuma namazı çıkışında vatandaşlara binlerce gül dağıtılırak gecenin önemine dikkat çekildi.

Etkinlikler Mevlid-i Nebi gecesi ise camilerde düzenlenen programlarla devam etti. Başta Konacık Adayer Cami olmak üzere ilçedeki birçok camide Kandil programı düzenlendi. Bodrum Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’nün öncülüğünde Konacık Adayer Cami’nde gerçekleştirilen, Şehit Türkmen Tekin İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından icra edilen Kandil programı Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Şehit Türkmen Tekin İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Özden, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Program sonunda görev alan öğrencilere Bodrum Müftülüğü tarafından kitap hediye edildi.

Dua ve niyazlar eşiliğinde idrak edilen Mevlid-i Nebi etkinlikleri hafta boyu daha birçok etkinlikle birlikte devam edecek.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Mevlit Kandili Camilerde Düzenlenen Programlarla Idrak Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.