1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Deniz Baykal Hayatını Kaybetti

Deniz Baykal Hayatını Kaybetti

featured


Deniz Baykal hayatını kaybetti
Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara’da 84 yaşında hayatını kaybetti. Deniz Baykal’ın, son dönemde gribal enfeksiyon geçirdiği ve Ankara’daki evinde sabaha karşı yaşamını yitirdiği öğrenilirken, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Evinde yatağında uyurken vefat etmiş Deniz Bey… Sabaha karşı 05.00 civarında sevgili eşi vefat etmiş bulmuş” dedi.

Haberin Tüm Fotoğrafları
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara’da yaşamını yitirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

TAZİYE MESAJLARI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Deniz Baykal için Twitter hesabından taziye mesajı yayımladı. Kalın, “Türk siyasetinin emektar isimlerinden, tecrübeli siyasetçi ve devlet adamı, Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, yakınlarına, tüm sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “CHP eski Genel Başkanı, eski Dışişleri Bakanlarımızdan, değerli hemşerimiz, Antalya milletvekilimiz Sayın Deniz Baykal’a Allahtan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum” mesajını paylaştı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Öğrencilerimin önünde kara tahtada tebeşir kullanan beni, milletimizin önüne çıkaran, siyaset yapmamı sağlayan değerli büyüğüm, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Deniz Baykal’ın, son dönemde gribal enfeksiyon geçirdiği ve Ankara’daki evinde sabaha karşı hayatını kaybettiği öğrenildi.

‘YATAĞINDA UYURKEN VEFAT ETTİ’

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Deniz Baykal’ın Ankara’daki evinin önünde açıklama yaptı. Gök, Baykal’ın sabaha karşı yatağında uyurken hayatını kaybettiğini kaydederek, “Ülkemiz bir yandan deprem nedeniyle çok ağır kayıplar verdiği bu dönemde Sayın Deniz Baykal’ın kaybı üzdü. Allah rahmet eylesin diyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Ailemizin aldığı karara göre salı günü Meclis’te yapılacak törenden sonra defnedilecek. Defin yeri ve saati ayrıca duyurulacak. Çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun. Evinde yatağında uyurken vefat etmiş Deniz bey. Bir müddet soğuk algınlığı yaşıyordu. Sanırım artık bedeni geçirmiş olduğu önceki büyük rahatsızlığı buraya kadar taşıyabildi. Çok dirençliydi mücadele etti. Sabaha karşı 05.00 civarında sevgili eşi vefat etmiş bulmuş” dedi.

Eski Ankara Milletvekili Eşref Erdem de “Benim çok eski bir arkadaşım, yakın dostumdu. İnsan böyle durumlarda ne diyeceğini şaşırıyor. İnsanoğlu doğar, yaşar, ölür; ama üzüntümüz sonsuzdur. Türkiye’ye büyük hizmetler yapmış değerli bir arkadaşımız, dostumuz, yurtseverdi. Hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

CHP’DEN AÇIKLAMA

CHP’den yapılan yazılı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi önceki Genel Başkanımız, 15, 16, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 26 ve 27’nci Dönem Antalya milletvekili, 37’nci Hükümet Maliye Bakanı, 42’nci Hükümet Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, 52’nci Hükümet Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Deniz Baykal vefat etmiştir. TBMM’de 14 Şubat Salı günü saat 11.30’da cenaze töreni düzenlenecektir” denildi.

MECLİS’TE TÖREN DÜZENLENECEK

Cenazesi Bilkent Ankara Şehir Hastanesi morguna kaldırılan Deniz Baykal için salı günü Meclis’te tören düzenlenecek. Baykal’ın, törenin ardından ailesinin kararına göre Ankara veya Antalya’da defnedileceği öğrenildi

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Deniz Baykal Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.