1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Hatay’da 6.4 Ve 5.8 Deprem Meydana Geldi

Hatay’da 6.4 Ve 5.8 Deprem Meydana Geldi

featured

Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ardından da Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay 28 ihbar geldi 8 yaralı hastaneye başvurdu Kandilinin tusunami uyarısı yapan Kandilli durumu günceleyerek kaldırdı şuanda bir risk söz konusu değil

AFAD, saat 20.04’te merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Bu depremden 3 dakika sonra Samandağ’da 5,8 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi. İçişleri Bakanı Soylu yaptığı ilk açıklamada, Samandağ ve Defne’de yıkım olduğu bilgisini aldıklarını aktardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, vatandaşlara hasarlı binalardan uzak durmaları uyarısında bulundu. AFAD da deniz seviyesinde yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durulmasını istedi.

Hatay’da görev yapan Bodrumeki ve başkan yardımcısı sosyal medyadan duyurdu.

Hatay’da bu akşam saat 20.04’te meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem, Hatay Arsuz Dostluk Kentimizde güçlü bir şekilde hissedildi.

Dostluk Kentimizde görev yapan Başkan Yardımcımız Tayfun Yılmaz’a, Destek Hizmetleri Müdürümüz İzzet Mert Kallem’e, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekilimiz Kenan Apaydın’a, gönüllülerimize ve diğer tüm personelimiz ile misafirimiz olan Hataylı dostlarımıza, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

332079275 1265723580823179 1657229084601049550 n

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 20.04’te Hatay’ın Defne ilçesinde gerçekleşti. 

Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu.

5,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi

Bu depremin ardından saat 20.07’de Hatay’ın Samandağ ilçesinde de deprem meydana geldi.

5,8 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. 

AFAD, Hatay’daki depremlerin ardından “sahil şeridinden uzak durun” uyarısı yaptı

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Hatay’da meydana gelen depremlerin ardından ilgili ekiplerin teyakkuz halinde olduğu ve gelen ihbarlara hızla müdahale edildiği belirtildi.

Saha tarama çalışmalarının devam ettiği aktarılan paylaşımda, “Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir.” uyarısı yapıldı.

Oktay: Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4, Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğündeki depremlere ilişkin incelemelerin devam ettiğini belirterek, bölgedeki vatandaşlara hasarlı binalardan uzak durmaları uyarısında bulundu.

Hatay Valisi Doğan: Bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine, “Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor.” dedi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 20.04’te Hatay’ın Defne ilçesinde gerçekleşti.

Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu.

SON DAKİKA HABERİ: Hatay'da art arda 6,4 ve 5,8'lik depremler - 1

SAMANDAĞ’DA 5,8’LİK DEPREM

Defne ilçesindeki depremin ardından merkez üssü Samandağ ilçesi olan 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Defne ilçesinde saat 20.04’te 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 20.07’de Hatay’ın Samandağ ilçesinde de deprem gerçekleşti.

5,8 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Samandağ’da saat 20.19 ve 20.24’te 5,2 büyüklüğünde iki sarsıntı daha kaydedildi.

SAMANDAĞ BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

NTV yayınına bağlanan Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, “Depremle birlikte elektrikler kesildi. İnsanlar güvenli yerlere kaçmaya çalşıyor araçlarıyla. Ağır ve orta hasarlı binalar bu depremle birlikte yıkıldı. Her taraf karanlık olduğu için enkazda kimse olup olmadığını teyit edemedik” dedi. 

“SAMANDAĞ VE DEFNE’DE YIKIM OLDUĞU BİLGİSİNİ ALDIK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ilk açıklamada, Hatay’daki depremlerin ardından Samandağ ve Defne ilçelerinde yıkım olduğu bilgisini aldıklarını aktardı.

Soylu, Yayladağı, Reyhanlı ve Arsuz ilçelerinden ise herhangi bir sorun olmadığı bilgisini paylaştı.

“ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR”

NTV yayınına bağlanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonucu enkaz altında kalanların olduğuna dair ihbarlar aldıklarını söyledi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan da AA muhabirine, “Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor.” dedi.

“HASARLI BİNALARDAN VE SAHİL ŞERİDİNDEN UZAK DURUN” UYARISI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depreme ilişkin, “İncelemelerimiz devam ediyor. Bölgede bulunan vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını ve ekiplerimizin uyarılarına hassasiyetle uymalarını rica ediyoruz” açıklamasında bulundu.

AFAD’dan yapılan açıklamada da İskenderun’da deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durulması istendi.

Adana Valisi Elban, kentte yıkılan bina olmadığını bildirdi

Adana Valisi Süleyman Elban, AA muhabirine, depremler nedeniyle kentte olumsuz gelişme yaşanmadığını belirtti.

Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı’nda iki binanın yıkıldığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını söyleyen Elban, gerekli kontrollerin yapılmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu arada, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesindeki bazı hasta ve refakatçilerinin, depremin ardından sedyelerle hastane bahçesine çıktıkları görüldü.

Depremler, İdlib, Halep, Hama, Afrin, Azez, Cerablus, Bab ve Tel Abyad yerleşimleri başta olmak üzere ülke genelinde hissedildi.

Bazı binaların yıkıldığı ifade edildi.

Depremler Lübnan’da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti.

Hatay merkezli deprem, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır’da da hissedildi.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Hatay’da 6.4 Ve 5.8 Deprem Meydana Geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.