1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Afet Koordinasyon Ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Afet Koordinasyon Ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

featured

Menteşe ilçesinde depremden etkilenen illere gönderilecek insani yardımların ve İlimize gelen depremzedelere verilen hizmetlerin değerlendirildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Menteşe ilçesinde kayıt altına alma, yönlendirme ve taşıma hizmetlerinin 7 gün 24 saat aralıksız verilmeye devam ettiği vurgulanırken Kimlik kartı olmayan ve kimlik kartını kaybeden vatandaşlarımız için kimlik kartı hizmetlerinin ve e-devlet şifrelerinin de barınma alanlarında verildiği belirtildi.

İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sağlık taramalarının yapıldığı, ilimize gelen kronik hastalıkları bulunan vatandaşlarımıza 33 mobil sağlık ekibi ile adreslerinde ve barınma alanlarında sağlık hizmeti sunulduğu, Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ayni yardımların depremden etkilenen illerden gelen vatandaşlarımıza ulaştırıldığı bildirildi.

Muğla’da devletimizin afetzede vatandaşlarımız için tüm imkânlarını seferber ettiğini belirten Vali Orhan Tavlı, Afet bölgesine yapılan yardımların hız kesmeden devam ettiğini, diğer yandan şehrimizde misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak ve yaralarını sarmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Vali Orhan Tavlı şimdiye kadar Menteşe’den deprem bölgesine 666 tır insani yardım malzemesinin karayoluyla, deniz yoluyla, askeri gemilerle ve askeri uçaklarla gönderildiğini ifade etti.

Vali Orhan Tavlı, “Depremin ilk dakikasından itibaren bölgeye yapılan gerek arama kurtarma gerek insani yardım malzemeleri gerekse de iş makinesi desteğinde bulunan tüm vatandaşlarımıza, iş insanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, oda ve borsa başkanlarımıza, gönüllülerimize ve çalışmalarını aralıksız sürdüren tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Menteşe Kaymakamlığı toplantı salonundaki toplantıya Vali Orhan Tavlı’nın yanı sıra Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Sağlık Müdürü Ali Burak Mülayim, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ertan Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Neslihan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, İlçe Sağlık Müdürü Ali Volkan Cesur, Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü İrfan Küçük, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu, İlçe Müftü Yardımcısı Hüseyin Kılınçarslan, Menteşe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Batuhan Mavi, İlçe Yazı İşleri Müdür Vekili Ceylan Çevik, Türk Kızılay Menteşe Şube Başkan Yardımcısı Günnur Koçar ve Egemen Sümer katıldı.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Afet Koordinasyon Ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.