1. Haberler
  2. Türkiye
  3. İstanbul’da Beklenen Olası Depremle Ilgili Çarpıcı Mesajlar Verdi

İstanbul’da Beklenen Olası Depremle Ilgili Çarpıcı Mesajlar Verdi

featured

İçişleri Bakanı Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 43 bin 556 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Soylu, İstanbul’da beklenen olası depremle ilgili de çarpıcı mesajlar verdi.

İSTANBUL’DA DEPREM TEDBİRLERİ

Biz İstanbul ile ilgili 99 depreminden sonra kamu binaları, okullar, kavşaklar, üst geçitler, köprüler her şey güçlendirilmeye çalışıldı. İstanbul’daki deprem Kuzey Marmara Otoyolu olmadan, Avrasya Tüneli olmadan birçok şey olmadan İstanbul depremiyle karşı karşıya kaldığınızı düşünür müsünüz? Bunların hepsi hem şehrin kalitesini yükseltmek için hem de depreme hazırlık. 700’ün üzerinde toplantılar yapıldı şehirle ilgili depreme ait. Her kentsel dönüşümünü baltalayan bir zihniyetin olduğu bir süreç içerisinde İstanbul’da dönüşecek binalar var. Toplantılara 20’nin üzerinde ben başkanlık yaptım. Lojistik nasıl sağlanır, hangi alanlarda daha büyük bir hasar olur bunlara nasıl ulaşabiliriz gibi birçok konuyu değerlendirdik. En önemli iş bu dönüşümün sağlanmasıdır.  Böyle bir durumda valilikler bile bellidir. Avcılar’da kim görevli belli, Çekmece’de kim görevli belli, Beşiktaş’ta kim görevli belli.

8 BİNE YAKIN ARTÇI YAŞANDI

Hatay’ı gördükten sonra bunu bir deprem olarak nitelendirmek mümkün değil. Oradaki fay büyük bir enerjiyi boşaltmaya devam ediyor. 8 bine yakın artçı deprem yaşandı bu bölgede.

Suriye düşmanlığı hemen kabartılıyor. Birileri bu zeminin oluşmasını istiyor. Böyle bir şey mümkün değil. Türkiye ilgi alanlarını etki alanlarına döndüren bir ülke haline geldi. Toplumun en kırılgan zamanlarında yok demografik yapı değişecek, şuralarda bunu eksik yaptılar, yok Alevi Sünni ayrımı yaptılar gibi.

CAN KAYBI 43 BİN 556’YA YÜKSELDİ

Bu depremlerde kaybettiğimiz vefat sayımız 43 bin 556. Her bir hayatını kaybeden vatandaşımıza karşı sorumluyuz. 

Bu travma ancak büyük bir birlik ve beraberlikle atlatılır. Biz bu insanlara karşı sorumluyuz. Hüznümüz var. İnsanlarımızı kaybettik, şehirlerimiz yıkıldı. Ama bu bizim umudumuzu ortadan kaldırmaz. Türkiye’nin her tarafından herkes burada. İşimiz bitmeden de buradan gitmeyeceğiz.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
İstanbul’da Beklenen Olası Depremle Ilgili Çarpıcı Mesajlar Verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.