1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Bayram’da Aralıklı Sağanak Yağışlı Geçecek

Bayram’da Aralıklı Sağanak Yağışlı Geçecek

featured

METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME
(RAMAZAN BAYRAMI’ NDA BÖLGEMİZDE BEKLENEN HAVA DURUMU )

Başlama Zamanı : 19.04.2023 14:00 TSİ
Bitiş Zamanı :23.04.2023 18:00 TSİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdumuz üzerinde etkili olan yağışların bölgemiz genelinde hafif zaman zaman kuvvetli yağışlara neden olacağı, hava sıcaklıklarının ise yurt genelinde azalarak, bölgemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Arife günü (20 Nisan 2023 Perşembe): Antalya’nın sahil kesimleri ve Muğla il geneli parçalı bulutlu, iç kesimler aralıklı mevzi sağanak geçeceği tahmin ediliyor.
Bayramın 1. günü (21 Nisan 2023 Cuma): Muğla çevreleri ve sahil kesimleri parçalı bulutlu, iç kesimler yerel olmak üzere mevzi sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Bayramın 2. günü (22 Nisan 2023 Cumartesi): Muğla çevreleri ve sahil kesimleri parçalı bulutlu, iç kesimler yerel olmak üzere mevzi sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Bayramın 3. günü (23 Nisan 2023 Pazar): Muğla çevreleri parçalı bulutlu, Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Bölgemiz Merkez İlleri için Tahmin Edilen Sıcaklıklar

Muğla;
En düşük / En yüksek hava sıcaklıkları Perşembe 5/19, Cuma 6/21, Cumartesi 7/21

Türkiye’nin alçak basınç ve cephesel sistemin etkisi altında olduğunu, batı kesimlerde de yerdeki ısınma ile yağış görüldüğünü belirtenUzmanlar arife günü yurdun tamamında yağış görüleceğini kaydett , arife günü yurdun doğu kesimlerinde, Orta ve Doğu Karadeniz’de, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu hariç tamamında, deprem bölgesinde de özellikle Adana’nın kuzeyi, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olmasını beklediklerini bildirdi.

Bayramda yağışlı sistemin doğuya kaydığını belirten Şahbaz, şu değerlendirmede bulundu:

“Bayramın birinci gününde kıyı Ege, Batı Akdeniz’in kıyı kesimi, Güneydoğu Anadolu’nun batısı hariç yurdun tamamında yağış bekliyoruz. Bu kuvvetli yağış alanı da iyice Güneydoğu’ya sıkışmış durumda olacak. Hakkari, Van ve Ağrı çevrelerinde yağışların yerel kuvvetli olmasını bekliyoruz. Yağışlar yurt genelinde sağanak ve gök gürültü sağanak şeklinde olacak. Sağanak ve gök gürültülü sağanak kısa sürede büyük miktarda yağış bırakabiliyor. Dolayısıyla sel, su baskını gibi sonuçlar doğurabilir ve gök gürültülü yağış da hasarlar bırakabiliyor, yıldırım, dolu gibi olumsuzlukları var. Vatandaşların bu konularda dikkatli ve tedbirli olmalarında

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Bayram’da Aralıklı Sağanak Yağışlı Geçecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.