1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Schüco-Bayk Kiş Trofesi̇nde Büyük Fi̇nal

Schüco-Bayk Kiş Trofesi̇nde Büyük Fi̇nal

featured

Yat yarışçılarının Bodrum’da bir araya geldiği 2023 SCHÜCO-BAYK Kış Trofesi, heyecanlı ve mücadele ile geçen yedinci ayak yarışlarının sonunda, finale yakışan ödül ve kapanış töreniyle sona erdi. Türkiye’de ilk Kış Trofesi yarışlarını gerçekleştiren Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübünün (BAYK), Milta Bodrum Marina iş birliği ile düzenlediği yarışlar, yelkenciliğe ve turizme katkılarının yanı sıra katılımcıların moral depolayıp yeni arkadaşlıklar edinerek keyifli anlar yaşadığı bir organizasyon oldu.

Hafta sonu gerçekleşen yedinci ayak mücadelesi, IRC A, IRC B ve Destek sınıflarına coğrafi rotalarda verilen yarışlarla tamamlandı. Yarışlar sonrası Milta Bodrum Marina’ya dönen ekipler, Trafo Bodrum’da yapılan unutulmaz kupa ve kapanış töreninde bir araya geldi.

Törenin açılış konuşmasını yapan BAYK Komodoru Şenkar ÖZTÜZÜN, Ocak ayında başlayan trofe yolculuğunda iş birliği yaptıkları daimi destekçileri MİLTA BODRUM MARİNA’ya, ana sponsor SCHÜCO TÜRKİYE’ye, yarış filosunu oluşturan ekiplere, yarış kurulu’na ve emeği geçen herkese teşekkür etti
.
ÖZTÜZÜN, yarışlar boyunca güvenini hissettiren Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı ve personeline, Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ile kapanış organizasyonunda ki desteklerinden dolayı Bodrum Belediyesi’ne de teşekkür ettiğini belirtti.

Törene katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet ARAS, 2005 ile 2010 yıları arasında BAYK’ın düzenlediği yarışlarda yer aldığını söyledi. Bodrum’un binlerce yıldır yelkenle içe içe bir kent olduğunu ifade eden ARAS, özellikle son yüzyılda süngerciler ile gulet ve tirhandil ustalarının Bodrum’da önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi.

BAYK’ın düzenlediği organizasyonlara değinen ARAS, “Bu etkinlikleri sürdürmek kolay değil. Yılladır bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapan ve destekleyenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

BAYK Komodoru Şenkar Öztüzün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
Schüco Türkiye Genel Müdürü Can EREN’ de, şahsında şirketine gösterilen teveccühten dolayı teşekkür etti. Bu başarılı organizasyonu yıllardır sürdüren ve olanak sağlayanları tebrik eden EREN, “Organizasyonun asli unsuru yarışmacılarımıza tebriklerimi sunuyorum, zorlu bir trofeyi geride bıraktık. Gelecek sene de görüşmeyi umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Törende, Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Koray KEMİKSİZ, Schüco Türkiye Genel Müdürü Can EREN, Milta Bodrum Marina adına Liman Hizmetleri Müdürü Mehmet AKİNCE, Bodrum Deniz Kurtarma Derneği adına Mario Atilla SUYOLCU, Marina Yacht Clup adına Mehmet ÖZDEMİR ve Marina Vista Double Tree By Hilton’a katkılarından dolayı teşekkür plaketleri verildi.

BAYK’ın düzenlediği yarışların ilk başından beri katılımcısı olan, kış trofesinin beşinci ayak yarışlarında iki teknenin çarpıştığı talihsiz anlarda hasar alarak seriyi tamamlayamayan “AQUVAVİT” teknesinin ekibine verilmek üzere hazırlanan teknenin tuval üzerine fotoğrafı, Schüco Türkiye’nin en büyük bayisi olan Pimeks Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tümer YAVUZ tarafından verildi.

Canlı müzik eşliğinde eğlenceyle devam eden kupa ve kapanış töreninde, dereceye giren ekiplere kupaları Schüco Türkiye Genel Müdürü Can EREN, Genel Müdür Yardımcısı Tarkan BELSAN, Satış Direktörü İlhan GÖRMEZ, Ege Bölge Müdürü Ümit ŞAFAK, BAYK Yönetim Kurulu üyeleri ve kurucu üyeler Erol TAŞBAŞLI ve Arto TEKYILDIZ tarafından verildi.

Törene katılanlar arasında Schüco Türkiye Kurumsal İletişim ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Zeynep İnsel MURATOĞLU, Güney Ege&Akdeniz Bölge Satış Sorumlusu Tarık ONAR ve Schüco Bodrum yetkilisi Özgün SEVİNÇ’ de yer aldı.

Trofe serisinin sonunda genel sıralamada, IRC A’da “LEMON” Mustafa Ambarcı ve ekibi , IRC B’de “LADY SOLLARE” Define Sailing Team-Murat Okay ve destek sınıfında ise “SINGLESTAR” Arto Tekyıldız ve ekibi overall kupalarının sahibi oldu.

Trofe kupalarında ise, IRC-A’da “Lemon” , IRC-B1 “Passion 2 Lobster Sailing Team”, IRC-B2 “Nora Infinia”, IRC-B3 “Layd Sollare Define Sailing Team”, Destek 1 “Singlestar”, Destek 2 “Mırmır-Kechi Sailing Team” ekipleri birincilik kupasının sahibi oldu.

Ödül ve kapanış törenine katılanlar eğlencenin tadını çıkardı. Organizasyonda yer alanlar, yaz sezonun ardından güz trofesi ve yeni bir kış trofesinde buluşmayı temenni etti.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Schüco-Bayk Kiş Trofesi̇nde Büyük Fi̇nal
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.