1. Haberler
  2. Bodrum
  3. İnşaatlar Devam Ediyor

İnşaatlar Devam Ediyor

featured

Muğla’nın dünyaca ünlü Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi turistik ilçelerinde, inşaat yasağı başladı. Yasak, 15 Ekim’de sona erecek.

Her yıl turizm bölgelerinde uygulanan inşaat yasağı, Muğla’da ve ilçelerinde 15 Mayıs’ta başladı. Yasaklar kapsamında, ağır nakliyat, hafriyat ve harç gibi inşaat çalışmaları yapılamayacak.

Muğla’da 15 Mayıs itibariyle inşaat yasağı başladı. Yasaklar kapsamında, ağır nakliyat, hafriyat ve harç gibi inşaat çalışmaları yapılamazken, çevreye rahatsızlık vermeyecek küçük tadilat işleri yapılabiliyor. Altyapı çalışmaları ise ilgili kurumlardan izin alınarak yapılabilecek. 3 gün önce başlayan yasağa rağmen başta Akyarlar, Yalıkavak, Gündoğan ve Türkbükü gibi noktalarda beton mikserleri kaba inşaatlarda döküm yaparken, inşaatlarda iş makineleri yardımıyla çalışmaların sürdüğü görülüyor.

Turizm faaliyetlerinin yoğunlaştığı Muğla’da, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın genelgesiyle uygulanan ve ağır iş makineleriyle yürütülen inşaat çalışmalarının yapılmamasına yönelik yasak 15 Mayıs’ta başladı. İnşaat yasakları sürerken bazı projelere inşaat yapabilmek için özel izinler verildi.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; Muğla Valiliği tarafından Gündoğan, Gümüşlük, Mumcular, Torba, Çiftlik ve Geriş Mahallesi’ndeki bazı şantiyelerde firmaların yaptığı süre uzatım talebi başvuruları incelenerek, 15 Haziran tarihinde kadar süre uzatımı verildi.http://adql2.yapi.com.tr/Zone/View?zoneId=99e1032e-9e61-4a64-b830-e84a8e6442d5&iframe=1

Bodrum Turizm Danışma Bürosu tarafından düzenlenip Vali Yardımcısı imzasıyla verilen izinde “Yapılması düşünülen inşaat faaliyetinin sadece can ve mal güvenliği için tehlike arz eden kısımların güvenlik nedeniyle tamamlanması, ses, görüntü ve çevre kirliliği oluşmaması için azami dikkat gösterilmesi, çalışmanın saat 09.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında yapılması, pazar günü çalışma yapılmaması, herhangi bir şikayete mahal verilmemesi, ağır kamyon veya beton mikserlerinin turizm alanından geçirilmemesi, şikayet olması halinde faaliyetin derhal durdurulacağının bilinmesi ve 15 Haziran 2023 tarihine kadar tamamlanması şartları ile uygun görülmektedir.” ibaresi yer aldı.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
İnşaatlar Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.