1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Dağbelenliler Kurban Bayramından Bu Yana Suyumuz Akmıyor

Dağbelenliler Kurban Bayramından Bu Yana Suyumuz Akmıyor

featured

Bodrum ‘da kırsal Dağbelen Mahallesi’nde su kesintileri nedeniyle mağdur olan vatandaşlar Kurban Bayramından bu yana sularımız akmıyor vana arızalı diye oyalıyorlar bahane çok, çözüm yok diyerek tepkilerini dile getirdiler.

1060x200 1

Bodrum’da turizm sezonunun başlaması ve okulların kapanmasıyla ilçe nüfusu artarken bazı sorunları da beraberinde getirdi.

Yağmur yağışının fazla düşmediği Muğla ve çevresindeki baraj ve göletlerde azalan su miktarı özellikle Bodrum’un bir çok yüksek Mahallelerinde su kesintilerine neden oluyor yanımda genelinde yüksek bir çok Mahalle ve hanelere su sıkıntısı yaşanırken günlerce akmayan sular vatandaşı çileden çıkarıyor.

950 nüfuslu Dağbelen Mahallesi’nin üst kesimlerindeki yaklaşık 100 hanenin bulunduğu bölgede Kurban Bayramın’dan bu yana su kesintileri yaşanıyor.Tanker iel traktör ilke su taşıdıklarını dile getiren Mahalle sakinleri taşıma suyla değirmen dönmüyor. Vana arızalıymış  vanayı bulamadıkları bahane eden MUSKİ yetkilileri çözüm üretmek yerine bahaneler ile oyalamaya çalışıyorlar..Burada yaşan insanlar çoğu çalşıyıyor akşam eve geldiklerinde el yıkamak için bile öoğu zaman su bulamıyoruz .Hangi çağda yaşıyoruz .Daha önce tencere tava ile eylem yaptık suyu verdiler şimdi halk sokağa mı dökülsün diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Kuyu ya da tankerle ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar

Çamaşır, bulaşık, temizlik gibi gündelik ihtiyaçlarını bölgedeki su kuyusundan ya da tankerlerle su alarak karşılamaya çalışan vatandaşlar, yetkililerden bir an önce sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

“İhtiyaçlarımızı gideremiyoruz”

10 gündür yaşanan kesinti nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşalr “Bulaşık ve çamaşır yıkayamıyoruz. Tuvalete giremiyoruz, ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Su gelse bile çok seyrek akıyor. Bu nedenle çamaşır makinem bozuldu. Nereye başvurduysak sorunumuza çözüm bulunmadı. Yetkililer, ‘Çalışma yapılıyor. Tankerlerle su takviyesi yapıyoruz’ diyorlar. Ancak, tankerler bize gelmiyor” dedi.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Dağbelenliler Kurban Bayramından Bu Yana Suyumuz Akmıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.