1. Haberler
  2. Bodrum
  3. (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş Bodrum’da açıklamalarda bulundu

(TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş Bodrum’da açıklamalarda bulundu

featured

 

Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, Türkiye genelindeki tüm özel halk otobüslerinin yalnızca her ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıyacağını bildirilmesin ardından Ülke genelinde yaşanan krizÖzel  Halk otobüsleri ile Muğla UJOME arasında yapılan uzlaşma ile çzzüme kavuşmasının ardından Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş ve yönetim Kuurlu ÜyeleriBodrum’da üyeleri ile bir araya gelerek yaşnan süreç ve alınan kararların ardından bilgilendirme toplantıısnda açıklamalarda bulundu.

TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş Çok uzun bir süreçin ardından uzun uğraş ve gayretlerimiz ardından sorunun bir nebzede olsa çözüldüğünü alınan karraların devamlı olmasını vurguladı.

DSC 2865

TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş yaptığı açıklamada;

 

Türkiye’de özel otobüs sayısı en fazla 12 gün falan fazlayız. Yükü Biz taşıyor Normalde belediyeler Tamam kanunla ücretsiz taşıma düzenlenecek Belediyelerde bu işte geri durmayacak. Bak de diyorum ki Türkiye’de hiç bir de şu anda ücret tarifeleri taşıma tarifeleri olması gerek değil maliyetler belli akaryakıt almış başını gidiyor.

Biz akaryakıtta ÖTV muafiyeti istedik dedi ki biz ücretsiz met yapan tek Özel sektör adam bize Bakan Yardımcısı Maliye Bakanı sizi Biz şu anda çocuk bezinden bile benim geliyoruz. Size nasıl bir avantaj sağlıyor? Her yolu deniyoruz ama burada bizim kafanızdan geçen birçok şey var. Aynı şeyleri düşünüyoruz ama yöneten veya bürokrat veya siyasetçi senin senin baktığın Pencereden bakmıyor empati yapmayalım diyor ki sen ücretsiz yapmayacaksan sana bu Hakkı niye versin ki belediye alıp kendi yapar. Öyle bakıyor. Bürokrasi Bunu daha net anlayın diye anlatıyorum şimdi belediye ile ters düştüğü zaman ne yapıyor belediyeler bizim Ankara’da işte olaylar oldu. Farkı alıyorlar otobüsleri Burada da muhtemelen benzer yöntemler 5’te ceza yazarı kim yaptı biz tatlı kanunu bunun için çalışıyoruz. Yani bir hakkımız belli olsun geleceğimizi önümüzü görelim 3 yıldır üç buçuk yıldır gündemimizde çalışmaları yaptık. Bir aşamaya getirdi ama kafanızı şuna yorum bence yani benim araba binen özellikle çalışan arkadaşlara söylüyorum. Ücretsiz binen yolculara kötü davranarak bu soru çözemezsin. takip ediyorsun. Ne oluyor kalma oyunu olduğu gibi biz haklıyken haksız duruma düşürüyor. Diyor ki bunlar işte böyle adamlar Onun için arabanıza ücretsiz yolcuya kötü davranmalısınız ki onlara kötü davranacak sorun çözülmüyor. Adana kanun vermiş o aklı Bizim sorunumuz onunla ilgili kanunu düzeltmek değil ama oyundaki kötü itibariyle bir şekilde toparlanmak lazım. Vatandaşın bir kabahati yok yani hani giden vatandaş o hakkı kullanan vatandaşın bir kabahati yok bindi şu Ankara’da yaşadık Adam din kardeşim aşağı babanın arabasını bindirmiyor mi diyor. Bunu diyemez ya olabilir Ne yapıyoruz adam Lanet olsun ya bunlara binilmez diyor konuşun dikkat etmek lazım. doğru hamleler yapacağız. Hep beraber bakanlıkta da süreci iyi takip edeceğiz kalıcı çözüm için yerelde de belediye ile ilişkilerde İyi olmak lazım. Paraların belediyenin değil de kooperatifimizin adına yaptı. Ona izin alıyorlar biliyoruz. Onun bir hesabın ay atabilmesi için tüm üyeler bu konuda hak vermek lazım bilmiyorum kooperatif başkanları da kendi Sen bir kooperatif başlama bırakma sıcak bakmıyorum bizim Kooperatifi masrafını çıkarır. Bir de şöyle bir algı var maalesef bunu zaman zaman bana bireysel olarak da geliyor.

DSC 2893

Şimdi önümüzde herkes alınan kararın Mart ayında yapılacak olan seçimlere ilgilendiren den dolayı belediyelerinde böyle bir olmuş olması biraz önce attığım zaman bakanlık görüşmelere devam ediyor. Seçimler akabinde olası bir gerçek olmadığı düşün da yine aynı sorunla karşı karşıya kalmayacak şekilde ortada fol yok İkincisi Burada en büyük şehirlerden bir tanesi birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin araştırma yapmadan Yani bir valiliklerde Kaymakamlık bünyesinde oluşan Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile Entegre olup gerçekten ihtiyaç sahipleri kişilere vermeksizin önüne gelen kişiler belge şart aranmadan ekmek peynir gibi dağıtılan bir kart sistemi var. Bununla ilgili de bir çalışmanız var mı? 2’ncisi burada uzun mesafe kısa mesafe var. Onu nasıl belli dikkatini sorular çok var ama Genel manada bu konuda neler söylersiniz ücretsiz taşıma konusunda sondan başlıyor uzak mesafe konusunda bizim böyle bir talebimiz oldu belediyeye Muğla Büyükşehir Belediyesi Ne diyeyim ben şimdi ne gönderiyorsa bakanlık göndersin oradaki Havuzdan kim ne kadar taşıyorsa ona göre pay edesin yani hakkaniyetli olsun. Onunla ilgili bir değerlendirme şimdi bakanlık bürokratları diğer konuya gelince Valilik Kaymakamlık belediye 65 yaş ve engellere kart vermek sınırlandırma konusunda Onların bir yetkisi yok. Kanun açık 2014’te kanun çıkarken süre kısıtlaması veya biniş kısıtlaması konulmadan veya herhangi bir sistem getirmeden çıkarılır. Biz baştan beri dedik gelir durumuna göre verin Bodrum’da 8 milyon dolarlık dairede oturan bir insanın ücretsiz taşıyıp oraya temizliğe giden kadından ya işte işçide para almak acil değil şimdi Türkiye’de takdir edersiniz ki bazı haklar verildikten sonra geri almak çok zaten hep şunu söylüyorum. Düz gelir veya devletten 65 yaş aylığı alan bir kesim belgesi 600-700 bir kişiyi onları başımızın üstünde taşıyor. Ama sen hiçbir şeye ihtiyacı katı olan insan ücretsiz taşıdık da asgari ücretle çalışan inşaatta çalışan farklı işlerde ağır işlerde çalışan insanlardan ücret Al dersen Bu da olmuyor işte Niye insanın Onur’u da zedeleniyor. Ankara’da lüks semtte bu hafta kullanan büyüklerimiz şişti veya 18 kalemin içindeki vatandaşın arabasını durağın 100 metre gerisinde lüks arabası fark ediyor biliyor otobüse geliyorum herkese işini hallediyor geri dönüyor arabası bunlar hakkaniyeti

DSC 2892

Biz mesela 60 65 yaş arasında Ankara’da ücretsiz taşıyor. Bu belediyenin kararı söylediğini kanunda yetkisi var. Sadece o grupla ilgili ücretsiz taşıyoruz dedi ki bunlar bari Kriter koy ve dava açtık. mahkeme şu anda beni davayı Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. İdare Mahkemesi ücretsiz seyahat Hakkı Olanlarla ilgili kamu yararı görüyor Diyor ki bana kamu yararı var senin özel sektör olarak görmüyor diyor ki sen belediye adına bu işi yapıyorsun belediye ne yapıyorsa aynısını yapmak zorundasın. En büyük harika Bunlar kelimeler bile bu Pencereden bakıyor bebeğe not Mahkemesi’ne taşıdı takip ediyorum Şimdi biz kendimizi sektör olarak bürokrasiye ve siyasetçi direnci kıramaz.

o gün bir kişi bile paralı taşımazsa Onun bir gider kaygısı var mı yok mu belediye imkanları yakan vitesinin sigortası kaskosu personel maaşı hepsi kamu bütçesinden yani Muğla halkının verdiği Biz bunu anlatmaya çalışıyorum canım şimdi 2024’te aile bakanının Bakan yardımcısı ile Dün Isparta’ya giderken de telefonla konuştuk dedik ki insanlara birşeyler söylememiz lazım 2024’te ne yapacağız bakanlık iyi niyetle bir çalışma yapıyor. Tabii sorunları bu sektörle ilgili 1 tane soru çözmen için için bir Bakanlığı ikna etmeniz yetmiyor.
Hazine Aile ve Çevre Bakanlığı bir Bakanlığı ikna et seni özellikle hazine Bakanlığının mutlaka ikna etmeniz gerekiyor o da geçen Nisan ve Mayıs aylarında 250 artış yaptım iki ayrı tutabiliyor. 2 artışa Cumhurbaşkanlığı strateji bütçe Başkanlığı itiraz etti bir yılda 2 defa artış olmaz diyor. Ona rağmen sağ olsun. yap yani süreç yoruyor yoruyor. Tek bakanlıkta yürüt. Sen çözeceksin.

Gelir durumuna göre verin dedik bakanlıktan beklentilerini söylüyorum gelir durumuna göre verin dedik hasta ile engelliyim mutlaka Iron dedik yani hasta vatandaşlarımıza fırsat verilmesin. Çünkü Devleti değişik hasar veriyor dedik biniş başına bize ödeme yapın Türkiye geneli sabit bir rakam belirleyin başına ödeme yaptım dedim yani 3-4 tane yöntem önerdik çözüm için.

yaşlı ve engellilerimize Ulaşım kartı verelim sabit bir rakamla bildirelim onu çözerler çözemezler billah ben şunu da Oynardım Türkiye genelinde şu anda bizim esnaflarımıza ödedik 59 milyon lira civarında her ay gelir desteği bunu dedik bize ödemeyin yaşlarımızın engellilerimizin maaşlarına katkı olarak verin ulaşım desteği olarak verin. bağ-kur bırakan belli değil mi onun üzerinden taşıyalım dedi. Tabii maaşlara katkı Yaptıkları zaman 12 milyon insanın maaşlarına rakam çok devasa boyutlara ulaşıyor. Onun için biz sorunu çözmeye odaklandık. Bakanlıklar süreci takip ediyoruz ha çözüm iletilmezse ne yaparız?

DSC 2889

Benzer bir karar alırız kardeşim. Buyur meydanda da biz Ne olacaksa olsun.

dolayı Yarın otobüsler var Ama çoğu şeyi minibüsler varmış Bir 20-25 döneminde biliyorsun kısıtlama getirmişti Bodrum’da da toplu taşımayı planlıyor. Yüzde doksanı çalışan bir öğrenci kesiliyor özellikle mesaj işlerini gidemiyor öğrencileri çokluğuna gidebiliyor annemi döneminde olduğu gibi böyle bir kısıtlama önemlisi olur mu? Çünkü gerçekten çok şimdi ben sana atayım WhatsApp’tan arkadaşın resimler çıksın abi haber de geç o bahsettiğiniz orada da var mıymış veya saat açıklaması diye dönerdi. Şimdi sadece tabii yaşlarımız ve engellerin üzerinden götürmek de Konuyu çok doğru değil
7’den sonra ve yaşlı 8’den son sabah hastaneye gitmeleri gerekiyor. Acil bir şey olur. Onun için vinç kısıtlaması daha makul gibi karşılandı. 6 milyon insanın karşısına almak istemez bizi takip ettiyseniz Antalya’da 2021’de Kasım ayında Kemal Kılıçdaroğlu konuşması yaptı. Sen Meral Akşener ile Ankara’da toplantılar yaptık. Hepsini belki ortak diyorum ücretsiz taşıma olmalı diyorlar yani Nail gruplara bedelini ödemeli diyorlar bir iş başına ödemede de şöyle bir handikap var bir iş başına destek veren Belediyelerde şunlar yaşandı maalesef arkadaşlar gayriresmi kart bastılar  otokontrolü bakanlık yapamayabilir bir iş başına ya Çok sıcak bakmaya bilir ama kısıtlama koyup da gelir desteklerini. ilk etapta %100 arttırıp memur katsayısına veya Yeniden değerleme oranına bağlı ararlarsa ya da bakan hanımın kafasındaki proje hayata geçerse yani o Vatan maçlarımıza aylık Biz biniş kartı vereceğiz onunla seyahat edecekler onu hayata geçir siz sorun o kısmı bizim açımızdan çözülmüş olur. Mülkiyet hakkı ile ilgili de o da Aslında en önemli sorunlarından bir tanesi Onda da 12 cümlede taslaktaki bir cümlede problem var. Bunların düzeltilmesini istedi

DSC 2871

Ticari araçlarla ilgili bir soru çözmüş olacağız. Ama ücretsiz taşıma ile ilgili de 2024’te sorduğunuz soruya net cevap veriyor. Çözüm iletilmezse Bizim artık biz hiçbir şey yapmasak bile esnaflarımızın Zaten ne mecali kaldı ne birikimi kaldı yürümez yaniyürük demeyi Ankara’da da yürü temiz Ankara’da bir otobüsünün şu anda 5.500 lira ile 6500 arası yakıt Al her gün ve bu otobüsler 250 kişi ile 400 kişi ücretsiz taşıyor. Her gün bir otobüs ve farklı işte ücret tarifeleri var abla aktarma var indirimi var çok farklı ücret tarifeleri var sektör 2024’te ücretsiz taşıma ile kal bir çözüm bulunmazsa zaten kendini yürütemez. Çok bıraktı zaten iflas edenler oldu sektör komple iflas eden herkes mutlu olur Ne yapalım Yapacak bir şey yok Bir an önce bahsettiğimiz yani sıcak bakmıyorlar de şimdi Bodrum Şoförler ve

2018 Bin yapıyor ve Bodrum’da ses seçmen seçmeninin yüzde üçünü dördünü tekabül ediyor Dolayısıyla herkes siyasi görüşten bakıyor ya Bunu da bu kararın devamlılığı açısından Önümüzdeki seçimlerde Odalar genelinde bir şey olarak Entegre karşımda.  aday olan belediye başkanları Bodrum şoförler odamızın veya Kooperatifleri bizi bu kadar üyesi olduğunu bu kadar fedakarlık yaptığını Bunlarında ailelerinin geçindirmek zorunda oldukları insanlar olduğunu bilmiyorlar. Sabiz ne anlatalım Şimdi biz seçim dönemlerinde hatırlanan birlikte olmaktan yorulduk zaten. Ankara’da açtı ziyaretimize geliyorlar. 1 soruda paylaşmıyorsun Sebahat lerde bulunuyordu için bir şeyler söyle diyor bizim Hatay belediye başkanlarına bir şey söylememize gerek yok. Biraz da matematiği kendileri oluşturacaklar bakacaklar Bir de şoför esnafımız vefalı bir esnaf grubudur yapılan iyiliğide kötülüğüde için hafızasında tutar Onu Söz sırası geldiğinde de o sözü mutlaka söyler dedi.

DSC 2895

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
(TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş Bodrum’da açıklamalarda bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.