1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Kuraklık toplantısında kaçak kayıp uyarısı

Kuraklık toplantısında kaçak kayıp uyarısı

featured

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde ‘Tarımsal kuraklık eylem programı’ toplantısı düzenlendi. Vali Yardımcısı İsmail Soykan yönetimindeki 45 kişilik İl Kriz Komisyonu’nun da katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla’nın en önemli turizm markası olan kentlerinin bugün susuzluk sorunu ile gündeme geldiğini hatırlatarak, “El ele kol kola vererek bu sorunu çözmek zorundayız. Hep birlikte bir çıkış yolu bulmak zorundayız. Kuraklık kapıya geldi dayandı. Yarın karşılaşacağımız tüm zorluklardan hepimiz sorumluyuz. Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. İçme suyu şebekemizdeki kaçak kayıp oranını düşürmek zorundayız. Tarımsal sulamada vahşi sulamaya bir son vermemiz gerekiyor. Açık alanlarda sağa sola akan bir litre suyu bile tutmak zorundayız. Bu sorun Muğla’mızın. Bu sorun hepimizin” dedi.

SU VE GIDA TASARRUFU ANLATILMASI GEREKEN ÇOK CİDDİ BİR DURUM
Küresel iklim felaketi ile kuraklığa her sene bir adım daha yaklaşıldığını ifade eden Saylak, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Su insanoğlunun yaşayabilmesi için çok önemli bir kaynak. Ama aynı zamanda gıda için de tarım için de olmazsa olmaz bir kaynak. Köylülerimiz, DSİ ile MUSKİ ile karşı karşıya geliyor. Köyünde, ürününde kullanacak suyu kalmadığı için kavga ediyor. Bodrum’da Belediye Meclisi yağmur suyu hasadı ile ilgili bir karar aldı, kutluyorum kendilerini. Kararın 5 yıl önce alınması gerekiyordu. Muğla’nın her bir bölgesi sarnıçlarla dolu. Gözümüzün önünde duruyorlar. Yağmur suyu hasadını bir an önce başlatmamız gerekiyor. Bunu hep birlikte yapacağız. Ama önce su tasarrufunu sağlamamız gerekiyor. Bu sadece Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ ile ilgili bir olay değil. Bu ilçe belediyeleri ya da müdürlüğümüzle ilgili değil. Anaokulu çağındaki çocuktan başlayıp, üniversitelere kadar su ve gıda tasarrufu anlatılması gereken çok ciddi bir durum.”

Konuşmaların ardından Muğla Meteoroloji Müdürlüğü’nden Meteoroloji Mühendisi Gülru Yelkıran, DSİ 213. Şube Müdürlüğü’nden ziraat mühendisi Ece Kahramanoğlu ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden ziraat mühendisi Güler Serdar konu ile ilgili birer sunum yaptı.

Komisyon, yılda bir kez yapılan olağan değerlendirme toplantısının bundan böyle nisan ve kasım aylarında olmak üzere yılda iki kez yapılmasına karar verdi. Öte yandan, acil durumlarda komisyon başkanının üyeleri olağanüstü toplantıya çağırma yetkisi olduğuna dikkat çekildi.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Kuraklık toplantısında kaçak kayıp uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.