1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Ak Parti’de Belediye Başkan Adaylığı Süreci Başladı

Ak Parti’de Belediye Başkan Adaylığı Süreci Başladı

featured

Ak Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimdeki Adaylık sürecine ilişkin olarak Ak parti genel merkezimizce alınan karar gereği Belediye başkan adaylığı ve Meclis üyesi adaylığı için başvuru süreci başlamıştır.

Başvurular İlçe ve İl başkanlığımızca kabul edilecek olup,Belediye  Başkan  Adaylığı  için başvuru süresinin son günü 17 KASIM 2023, belediye meclis üyeliği adaylığı için son başvuru süresi 03.ARALIK 2023’tür. Partimize Belediye başkan adaylığı için başvuracak olan il-ilçe başkan ve üyeleri ile istifa etmesi gereken Kamu görevlileri ile oda başkan ve yöneticilerinin 17 Kasım 2023’e kadar,belediye meclis üyeliği için ise 01 ARALIK 2023 tarihine kadar istifa veya emeklilik dilekçelerini ilgili kuruma vererek başvuru yapabilecekleri belirtilmiştir.

Başvurunun yapılış şekli ve usulü ile yapılması gereken iş ve işlemlerle ilgili İl ve İlçe başkanlıklarımızdan bilgi alınabileceğini ilgililerin dikkatine saygıyla sunarız.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde, genel seçimlerde de olduğu gibi 3 dönem kuralı uygulanacağını söyledi. Cumhur İttifakı ortağı MHP ile sürdürülen yerel seçim görüşmelerine de değinen Yılmaz, henüz isim belirleme noktasında kesinleşen bir şey olmadığını söyledi.

Yerel seçimler yaklaşırken, partilerin çalışmaları da hız kazandı.

AK Parti de o partilerden biri.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, partisinin yerel seçim çalışmalarına ilişkin son bilgileri paylaştı.

Yılmaz, AK Parti’de genel seçimde olduğu gibi, yerel seçimlerde de 3 dönem kuralı uygulanacağını söyledi.

auto user sync? fw gdpr=0& fw gdpr consent=Yılmaz, “3 dönem kuralına oldukça bağlıyız. Milletvekili seçimlerinde de çok bağlı olduğumuzu gördünüz. O bakımdan belediye seçiminde de azami buna riayet edilecek ama belki istisna olabilir.” diye konuştu.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Ak Parti’de Belediye Başkan Adaylığı Süreci Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.