1. Haberler
  2. Etkinlikler
  3. Kadınlar şiddeti protesto etti

Kadınlar şiddeti protesto etti

featured

Bodrum Kadın Platformu üyesi kadınlar sokaklarda ve meydanlarda şiddeti protesto etti. Kadınlar ellerinde ‘Vazgeçmiyoruz her yerdeyiz’, ‘Kadın, yaşam, özgürlük’, ‘Kadınların isyanı dizginlenemez’ yazılı dövizler taşıdı. Platform üyeleri İskele Meydanı’nda toplanarak eymlem ve basın açıklaması yaptı.

Platform adına konuşan Süreyya Türkoğlu, “Kadınlar olarak ‘tesadüfi yaşamı’ kabul etmediğimizin bilinciyle, kadın dayanışmasının gücüyle, bir kez daha meydanlardayız. Devletler, kadına yönelik şiddeti besleyen politikalarla var olmaya devam ediyor. Hukuk dışı serbest bırakılan kadın katilleri, adaletsiz yargı kararları ve şiddeti ödüllendiren uygulamalarla  devlet gerçek yüzünü gösteriyor. Türkiye’de erkek ve erkek devlet şiddeti, sistematik bir biçimde artmaya devam ediyor. Ve bu erkek şiddetinin insanlığın en kötü yanlarını kapsadığını çok iyi biliyoruz yıkıcı salaklığı, hesapçı cahilliği, üstenci yetersizliği… Kadına yönelik şiddet, yalnızca kadınlara değil dişil olan her şeye karşı. Biz kadınlar eril siyasete inat, baskının yerine eşitliği, gezegenin ve insanlığın yağmalanmasının yerine sevgiyi ve  dayanışmayı koymaya kararlıyız. ‘Tek adamın’, toplumsal cinsiyet eşitliğini esas alan İstanbul Sözleşmesi’nden ‘çıktık’ demesinin üzerinden 2 yıl geçti. Hukuka aykırı kararlarınız, siyasi pazarlıklarınız sonuç vermeyecek. Kararınız biz kadınlar için yok hükmündedir” dedi.

 

 

 

 

 

 

Türkoğlu açıklamasının devamında ise her gün en az bir kadının erkek failler tarafından katledildiği, sokaklarda kadınlara yönelik şiddetin sıradanlaştırıldığı, televizyon programlarında cinsiyetçi söylemlerle kadınların aşağılandığı, dizilerde kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin normalleştirildiği bir sürecin rastlantı olmadığını belirterek, “Erkek devletin yürütücülüğünü yapan AKP/MHP iktidarı, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinden korkmaktadır, korkmalıdır da! Kadınların hakları ve hayatları üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçin. Çünkü özgürlüğümüzden, yaşam tarzımızdan ve haklarımızı garanti altına alan yasalardan vazgeçmemeye kararlıyız. İstanbul Sözleşmesi’inden de, 6284 sayılı yasadan da vazgeçmeyeceğiz” diye

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Kadınlar şiddeti protesto etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.