1. Haberler
  2. Bodrum
  3. 81 ilde ‘çakar lamba’ denetimi

81 ilde ‘çakar lamba’ denetimi

featured

81 ilde ‘çakar lamba’ denetimi; 807 sürücüye 5 milyon 196 bin TL ceza

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yetkisiz ‘çakar lamba’ kullanımına yönelik 81 ilde yapılan denetimlerde 807 sürücüye 5 milyon 196 bin TL para ceza uygulandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, 81 İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince 01-26 Ocak 2024 tarihleri arasında ‘Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan’ kişilere karşı yapılan denetimlerde; 807 sürücü tespit edildi ve araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazlar (çakar lambalar) söktürüldü, 5 milyon 196 bin TL para cezası uygulandı” dedi. Yerlikaya, çakar lamba ya da emniyet şeridini ihlal eden sürücülere karşı denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Her zaman ifade ettiğimiz gibi, trafikte önceliğimiz: önce insan. Görevi sırasında ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
81 ilde ‘çakar lamba’ denetimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.