Bodrum,da Şap Hastalığına Karşı Aşılama
Bodrum ‘da şap hastalığı ile ilgili aşılama çalışmaları devam ediyor.
Hayvanlarda ve özellikle de sığır ve koyunlarda yaygın olarak görülen bulaşıcı bir cilt hastalığı olan şap hastalığı ile mücadele kapsamında aşı çalışmaları devam ediyor.
Hayvancılık ile uğraşan üreticilerin en büyük korkulu rüyalarından birisi olan şap hastalığı ile mücadele etkin bir şekilde devam ediyor.
Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Fethiye’de her yıl rutin 2 doz uygulanan büyükbaş şap aşı sayısı bu yıl 3 doza çıkartıldı.
Yetkililer şap hastalığı ile mücadele etmek için aşının yanında hijyen, karantina ve izolasyon, hareket kısıtlamaları ile eğitim ve farkındalık oluşturma konularının da önemli olduğunu ifade etti.
Şap Hastalığına Karşı Baskın Aşılama Dönemi Başladı
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü şap hastalığına karşı aşılama çalışmalarını yapıyor. Yılda iki kez yapılan şap aşısı bu yıl üç doza çıkarıldı. Dört ayda bir yapılacak olan aşının ilk çalışmasına başlandı. Üç doza çıkan aşı ila şap hastalığı riski nerdeyse görülme riski ortadan kalkıyor.
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Sevinç Milas İlçesinde faaliyet gösteren hastalıktan ari işletme ziyaretinde aşı programına katıldı.
Bakanlığımız şap hastalığına karşı baskın aşılama programı ile yılda iki doz olan aşıyı üç doza çıkardı
İl Müdürü Muhammed Sevinç yaptığı açıklamada “Milas ilçemizde hastalıktan ari işletmemizde şap aşı kampanyası kapsamında ziyarette bulunduk. İlçe Müdürlüğümüz sağlık ekipleri ile şap aşısını yaparken yetiştiricilerimizi ziyaret ediyor, bilgilendiriyoruz. İlimizde şap hastalığına karşı tedbirlerimizi sıkı tutuyoruz. Bunun da olumlu sonuçlarını yıllardır görüyoruz. Bu yıl farklı olarak Bakanlığımız şap hastalığına karşı baskın aşılama programı ile yılda iki doz olan aşıyı üç doza çıkardı. Böylece şap hastalığıyla ilgili olarak ülkemizde arilik oluşturmayı hedefliyoruz. Bu anlamda işletme sahiplerinin sahada çalışmalarını yürüten sağlık ekiplerimize destek olmaları ve direktifleri doğrultusunda hareket etmelerini rica ediyoruz. Sağlıklı hayvan sağlık gıda arzını sağlayacaktır. Bu anlamda işletme sahiplerinin here türlü aşılama programlarına uymaları ve kayıtlarını tutmaları önemli olacaktır. Arilikte önemli bir yere gelen ilimizde hedefimiz hastalıktan ari hayvancılık bölgesi olmaktır.” dedi