1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Sıcaklıklar daha da artacak! “Eyyam-ı bahur” sıcakları geliyor

Sıcaklıklar daha da artacak! “Eyyam-ı bahur” sıcakları geliyor

featured

Türkiye, çarşamba gününden itibaren çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları olarak da adlandırılan yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı “eyyam-ı bahur”un etkisine girecek. Prof. Dr. Hüseyin Toros, aşırı sıcakların yaklaşık bir hafta süreceğini vurguladı.

Ege’ye yoğun çöl tozu gelmeye devam ediyor. Bölgede 3 gün ciddi bir yağış yok. Sıcaklık mevsim normalleri üzerine çıktı ve biraz daha artacak. Manisa, Denizli ve Muğla 32, Afyonkarahisar 26, Bodrum 33 derece.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre; hava sıcaklığı artacak.

Hava sıcaklıkları kuzey ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında olurken güney, iç ve batı kesimlerde ise mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Hava Tahmini Uzmanı Kenan Yüksel, bazı bölgelerde toz taşınımı beklendiğini duyurarak vatandaşları uyardı:

“Bugün Ege ve Batı Akdeniz’de, salı günü ise Ege Bölgesi’nde hafif toz taşınımı bekliyoruz. Bu yönüyle bu bölgelerde hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.”

Orman yangınlarının yaşanmaması için dikkatli olunmalı”

Vatandaşların bu dönemde sıcaklara dikkat etmesi gerektiğini anlatan Toros, dışarı çıkıldığında vücudun doğrudan ve dolaylı güneş ışınından korunmasının önemli olduğunu, mümkün oldukça güneş ışığına maruz kalınmaması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Toros, eyyam-ı bahur sıcakları nedeniyle buharlaşmanın daha artacağının altını çizerek, su tasarrufunun da önemli olduğunu, özellikle orman yangınlarının yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Sıcaklıklar daha da artacak! “Eyyam-ı bahur” sıcakları geliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.