1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Kurban Satış Yerleri ve Kesim Ücretleri Belli Oldu

Kurban Satış Yerleri ve Kesim Ücretleri Belli Oldu

featured


Muğla Kurban Satış Yerleri ve Kesim Ücretleri Belli Oldu
Muğla kurban kesim yerlerini ve gerekli usul ve esasları belirlemek için Muğla Kurban Hizmetleri Komisyonu Vali Yardımcısı Murat Kahraman başkanlığında toplantı. Yapılan toplantı ile kurban kesecek olan vatandaşların dikkat etmesi gerektiği konular başta olmak üzere kurban satış ve kesim yerleri ile kurban kesim ücretleri belli oldu.
Toplantıda Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan kararlardan bazıları şöyle;

Vatandaşlar kurbanlarını komisyonun belirlediği yerlerde kurbanlarını kesecek ve hijyen koşullarının dikkate edecek. Kurban kesim alanları dışında kurban kesenler, kolluk kuvveti ve zabıta birimlerince 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında idari yaptırım kararı uygulanacak.


Kurban Kesim Ücretleri Belli Oldu
Yönetmeliğin ilgili maddesi gereği kurban kesim yerinde kurbanını kendisi kesmek isteyenden tesisten yararlanma ücreti ödeyecek. Bunun dışında kurban komisyonunca belirlenen geçici kurban kesim yerlerinde büyükbaş kesim ücretinin 400 TL, küçükbaş kesim ücretinin 100 TL olarak belirlendi.

Bunun dışında, Kurban Hizmetleri Komisyonu kararı gereği makbuz mukabili kesim ücreti olarak–Büyükbaş Hayvan kesim ücreti 3.500,00 TL(ÜÇBİNBEŞYÜZTÜRKLİRASI)

Küçükbaş Hayvan kesim ücreti 500,00 TL(BEŞYÜZTÜRKLİRASI) olarak belirlendi.
İl llıfzıssıhha Kurulu Kararlarına ve sağlık şartlarına uymak suretiyle, mezbahane ile kurban kesim yerlerinde kurban kesilmesine, özel bahçesinde veya kurban kesmeye uygun mülkünde kurban kesmek isteyenlerin dışında başka alanlarda kurban kesimi yapılamayacak.

Vatandaşların kurban edilecek hayvan seçiminde kulak küpe ve pasaportları bulunan hayvanları almaları takip açısından önemli. Kesilen hayvanların küpeleri, kesimde görevliler tarafından Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüne ulaştırmak üzere muhafaza edilecek. Kurbanı kendi kesen vatandaşların da kulak küpelerini Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüne ulaştırmaları gerekecek.

Belediye Mezbahalarında kesilen kurbanlardan, kamu hizmeti düşünülerek kesim ücreti hariç ücret alınmayacak. Makbuz karşılığı alınan kurban kesim ücretlerinin, İlçe Kurban Komisyonunun belirleyeceği oranda görevli kasaplara ve ilgili kamu çalışanlarına taksim edilmesine hassasiyet gösterilecek

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Kurban Satış Yerleri ve Kesim Ücretleri Belli Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.