1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Bodrum’un kronik su sorunu çözülüyor

Bodrum’un kronik su sorunu çözülüyor

featured


Gözde turizm merkezi Bodrum’da, yıllardır süregelen ve özellikle yaz aylarında vatandaşı canından bezdiren susuzluk sorununa Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık el attı. Akbıyık, SABAH Muğla Bürosu ziyaretinde su sorununun çözülmesi için devreye girdiğini belirtti. Akbıyık, su sorununun çözülmesi için Milas’taki Ekinambarı civarındaki sulak alanının Muğla Büyükşehir Belediyesine tahsil edildiğini açıkladı.
Gözde turizm merkezi Bodrum’da, yıllardır süregelen ve özellikle yaz aylarında vatandaşı canından bezdiren susuzluk sorunu çözülüyor. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, SABAH Muğla Bürosu ziyaretinde su sorununun çözülmesi için devreye girdiğini belirtti.

Vali Akbıyık, su sorununun çözülmesi için Toprak Kurulunda aldıkları kararla Milas’taki Ekinambarı civarındaki sulak alanının Muğla Büyükşehir Belediyesine tahsil edildiğini açıkladı.

65 MİLYON METREKÜPLÜK SUYU BODRUM’A KAZANDIRIYORUZ

Böylece Devlet Su İşleri (DSİ) ve Büyükşehir işbirliğiyle yılda 65 milyon metreküplük suyun Bodrum’a kazandırılacak. İdris Akbıyık, “Bodrum’un su sorununu çözüyoruz. Milas Ekinambari civarı sulak alanım Büyükşehir Belediyesine tahsilini yaptık. Muğla Valiliği Toprak kurulunda bu bölgenin tahsisi için kara aldık. DSİ ve Büyükşehir işbirliği içinde yılda 65 milyon metre küp suyu Bodrum’a kazandırıyoruz. Bodrumun yıllık ihtiyacı 40 milyon metreküp. Biz onun bir buçuk katı su kaynağını Bodrum’a kazandırıyoruz” dedi

0

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Bodrum’un kronik su sorunu çözülüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.