Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, doğa harikası İçmeler’e hançer gibi saplanan Sinpaş’ın Kızılbük projesinde, kıyı alanında kaçak dolgu yapıldığı ve inşaat ruhsatının olmaması sebebiyle mühürlendiğini açıkladı. Başkan Ünlü, söz konusu projeyle ilgili yasa dışı faaliyetlerden ötürü de Sinpaş’a yaklaşık 60 Milyon TL idari para cezası kesildiğini bildirdi.
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, gündeme ilişkin basın açıklaması yapıyor. Eski belediye binasının yeriyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ünlü, “Eski belediye binasının yeriyle ilgili kiralama söz konusuydu. Daha sonra kamu yararı olmadığı gerekçesiyle mahkeme yürütmeyi durdurmuştu. Daha sonra mahkeme ihaleyi iptal etti. Biz de teknik ekip oluşturduk ve incelettik. Hukuka uygun şekilde. Bunun sonucunda da alınan karara itiraz etmeme yönünde karar verdik. Mecliste de bu yönde karar çıktı. Burada 149 çakılan kazığın ruhsatsız ve kaçak olduğu tespit edildi ve mühürlendi. 7 milyon 600 TL ceza kesildi. Yapılan şeylerin doğru olmadığını gördük. Burası önemli bir bölgeydi. Marmaris belediyesinin elinden çıkmamasını istiyoruz. Buralar sembolik noktalar. Bu tür sembolik noktaların belediyenin elinde kalması önceliğimizdir. Belediyenin borcunu azaltamaya, eritmeye çalışıyoruz. Kendimizi düze çıkarmak için çalışıyoruz. Adım adım her şeyi planlıyoruz. Titiz çalışıyoruz. Gelirlerimiz çok net. Borcumuz yaklaşık bütçesi kadar” dedi.
SİNPAŞ’A 60 MİLYON TL CEZA
Doğa harikası Marmaris İçmeler’e hançer gibi saplanan Sinpaş’ın Kızılbük projesiyle ilgili de konuşan Acar Ünlü, “ Burası bir ÖÇK bölgesi ve yıllardır mağduriyetler yaşanıyor. Hukuki olabilir ama vicdani mi ona bakmak lazım. Sinpaş da bunlardan bir tanesi.
İnşaat yasağı ile ilgili kent genelinde yapılan denetimler esnasında tespit ettiğimiz kıyı yapıları ile ilgili tespit tarihinden günümüze kadar Belediye teknik ekiplerince detaylı bir teknik inceleme yapıldı. Yapılan teknik tespitlerde İçmeler Mahallesi 2518 parsel önü kıyı alanında kaçak ve ruhsatsız 6520m3’lük su içi betonu, 469m3’lük Kronman Betonu ve 10867m3’lük dolgu yapıldığı, söz konusu imalatların projesinin ve inşaat ruhsatının olmaması nedeniyle Yapı Tatil Zaptı düzenlenmek sureti ile mühürlenmiş ve yaklaşık 60.000.000,00TL’lik idari para cezası tesis edilmiştir” dedi.
YASALLAŞTIRILMADIĞI TAKDİRDE YIKIM KARARI ALINACAK
Söz konusu yerle ilgili işlemlerin 30 gün içerisinde düzeltilmediği veya yasallaşmadığı takdirde gereğinin yapılacağını belirten Ünlü sözlerine şöyle devam etti: “ 3194 sayılı İmar Kanunu ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu’na muhalefet ve aykırılık nedeniyle yapılan bu idari işlemler ilgili firma tarafından yasal 30 günlük süre içerisinde düzeltilmediği veya ruhsata bağlanarak yasallaştırılmadığı takdirde 30 günlük süre sonunda yıkım kararı alınacaktır. Alınan bu yıkım kararı ilgilisine tebliğ edilecek. Tebliğ sonrası ilgili firma alınan yıkım kararını 60 gün içerisinde idari yargıya taşıyabilecektir”
SOSYAL ADALETİ UYGULAMALIYIZ
Bölge yaşayanının imar sorunundan dolayı yıllardır mağdur olduğunu kaydeden Ünlü, Yıllardan beri bölge insanı imar imar diye inlerken, kişiye özel imar vicdani değil. Bu işlerin nereye gittiğini hepimizin düşünmesi lazım. Sosyal adaleti uygulamalıyız. Bazı şeyler kuruma özel yapılıyorsa halka özel şeyler de getirilmesi lazım. İmarı getiremediğimiz her gün buraları kaybediyoruz. İmarın gelmediği her gün yapılan kaçak yapılaşmalar doğamızı katlediyor, denizimizi kirletiyor. Öncelikli konumuz imar. Tren kaçmadan imar getirilmemeli ve sosyal adaletin sağlanmasının önünü açmamız gerekiyor. Çok zengin topraklarda yaşıyoruz ama halkımız imar gelmediği için zengin toprakların fakir bekçisi haline getirildi. Sosyal adaleti sağlama adına imarı Marmaris’e getirmemiz lazım” diye konuştu.