1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Yangın söndürme uçağı Bafa Gölü’ne sert iniş yaptı

Yangın söndürme uçağı Bafa Gölü’ne sert iniş yaptı

featured


Aydın’ın Didim ilçesinde orman yangınına müdahale eden uçak Bafa Gölü’nden su aldığı sırada burun kısmı suya battı. Muğla Valisi Akbıyık, yaptığı açıklamada ekiplerin çalışmasıyla uçakta bulunan 3 kişinin kurtarıldığını söyledi.
Muğla’da devam eden orman yangınlarına havadan müdahale eden THK’ya ait yangın söndürme uçağı su alırken Bafa Gölü’ne sert iniş yaptı.

Su üstünde asılı kalan uçaktaki pilot ve diğer personelin kurtarılması için bölgeye çok sayıda AFAD, UMKE ekipleri gönderildi.

3 kişi kurtarıldı
TRT Haber’e konuşan Muğla Valisi İdris Akbıyık, “Uçak Bafa Gölü’ne teknik bir arıza nedeniyle düşmekten ziyade battı diyebiliriz. 3 kişi var uçakta. 2 pilot ve memur. Bunlar da Jandarmamız ve sivil vatandaşlarımızla birlikte kurtarıldı.” dedi.

“Fedakar mürettebatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından Bafa Gölü’ne kırıma uğrayan uçağa ilişkin açıklama yaptı.

Aydın’ın Didim ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale etmek için çalışmalarını yürüten, Orman Genel Müdürlüğünce kullanılan THK’ye ait CL-215 tipi yangın söndürme uçağının Bafa Gölü’nde henüz bilinmeyen nedenle kırıma uğradığını anlatan Yumaklı, şunları kaydetti:

“Uçakta görev yapan 3 personelimiz sağlıklı şekilde kurtarılmıştır. Fedakar mürettebatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadele eden orman teşkilatımıza, destek veren bütün kurumlarımıza ve personellerine teşekkür ediyorum.”

“Keşif uçağı faaliyetlerine devam ediyor”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hava Kuvvetleri’ne ait keşif uçağı göl üzerinde faaliyetlerine devam ettiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

“Bugün saat 16:27’de Türk Hava Kurumu’na ait TC-TVK kuyruk numaralı yangın söndürme uçağından Kurtarma Koordinasyon Merkezimizce, uydu sistemimizden tehlike sinyali alınmıştır. Yapılan araştırmada uçağın Aydın’da orman yangınına müdahale sırasında Bafa Gölü’ne düştüğü anlaşılmıştır. Acil bir şekilde SAR operasyonu başlatılarak, İzmir ve Dalaman’dan Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan hava unsurları bölgeye sevk edilmiştir. Uçağın göle burun üstü sert iniş yaptığı, uçakta 3 personelin olduğu ve sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Hava Kuvvetleri’ne ait keşif uçağı göl üzerinde faaliyetlerine devam etmektedir

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Yangın söndürme uçağı Bafa Gölü’ne sert iniş yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.