1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Prenses Melda Bodrum’da denize indirildi

Prenses Melda Bodrum’da denize indirildi

featured

Salmankus Yatçılık tarafından yapılan lüks tekne Prenses Melda düzenlenen törenle denize indirildi.

Tekne bugün yapıldığı tersane önünde okunan duanın ardından denize indirildi. Törene Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Raşit Gödelek ve Bodrum Bölge Liman Başkanı Tuncay Aydın’ın yanı sıra sektör temsilcileri de katıldı. 

Emre Karakaya, “Tekneyi charter turizminde kullanmayı hedefliyoruz. Türkiye turizmine katkıda bulunmak istiyoruz. Biliyorsunuz Bodrum daha çok ahşap guletleriyle ünlü. Biz de bu büyüklükte bir motoryat üreterek Bodrum’un ismini daha çok duyurmak istiyoruz. Öyle umuyorum ki daha çok yabancı müşterileri de buraya çekebiliriz. Teknenin ismi de benim küçük kızımın ismi. İsmi Melda, kendisi 4 yaşında. Prenses’i de biz ekledik.” dedi.

Emre Karakaya, teknenin Ağustos ayına doğru hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi. 

https://youtu.be/9Hy1CX1OwZA?si=cpEjgcAP7dbCiTK6

Prenses Melda isimli teknemiz 42 metre uzunluğunda 8,5 metre genişliğindedir ve 3 güverteye sahiptir. Teknemizin gövdesi saç, üst tarafı ise alüminyumdur. Üst tarafın alüminyum olması sayesinde boş ağırlığımız 250 ton civarındadır.

Teknemizin dizaynı Hollandalı firma Guido de Groot tarafından yapılmıştır. Teknemiz Ticari Türk bayraklı olup İtalyan Rina klasına sahiptir ve okyanusu geçebilecek şekilde tasarlanmıştır. İnşası yaklaşık 3 yıl sürmüştür, bu zaman zarfında yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlanmıştır. Teknemiz el işçiliğiyle yapılmış olup iç tasarımında meşe ağacının ferahlatıcı ve açık bir tonu tercih edilmiştir.

Müşterilerimizin keyifle güneşlenip yüzebilmesi için arka tarafında yaklaşık 3 metrelik bir platform bulunmaktadır. Sancak tarafında ise açıldığında balkon olarak kullanılabilen hidrolik sistemimiz mevcuttur. Flybridge olarak adlandırdığımız en üst katta ise güneşlenme alanı, büyük bir jakuzi ve bar mevcuttur.

Teknemizde 2’si Master Kabin, 2’si Vip Double Kabin ve 2’si Twin Kabin olmak üzere toplam 6 kabin bulunmaktadır. Üst güvertedeki Master kabin 84 m2 olup, oturma alanı, güneşlenme alanı ve jakuzi bulunan bir balkona sahiptir. Teknemizin müşteri konaklama kapasitesi 12 kişidir. Personel sayısı da 9 kişi olarak belirlenmiştir.

Teknemizde akıllı ev sistemlerindeki gibi son derece teknolojik olan bir sistem kullanılmaktadır. Bu da müşterimize dokunmatik kontrol panelleri aracılığıyla klima, perde ve aydınlatma gibi kontrollerde kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Charter amaçlı kullanılacak olan teknemizin Yurtdışından gelecek misafirlerimizi Ege ve Akdeniz sahillerinde en iyi şekilde ağırlayarak Türkiye Turizmine katkı sunmasını umuyoruz.

Saygılarımla,

EMRE KARAKAYA

Neta Marine

Salmakis Yacht

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Prenses Melda Bodrum’da denize indirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.