1. Haberler
  2. Bodrum
  3. YANGINDAN SONRAKİ GÖRÜNTÜLER HERKESİ ÜZDÜ

YANGINDAN SONRAKİ GÖRÜNTÜLER HERKESİ ÜZDÜ

featured


Kuşadası – Selçuk arasında meydana gelen orman yangınında resmi bilgilere göre 350 hektar alanın yandığı belirtildi.
Tüm kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle özverili bir mücadeleyle yangın söndürüldü ve soğutma çalışmalarına geçildi.
Yangından sonra meydana çıkan görüntüler herkesi derin üzüntüye boğdu.
Özellikle deniz manzarasının görüldüğü alanlardaki arazilerde cam şişe yoğunluğu hemen göze çarpıyordu.
Yaban hayatındaki durum, soğutma çalışmaları devam ettiğinden sadece yol kıyında takip edildi. Hiçbir canlıya rastlanmadı. Isı yoğunluğu yüksek araziye girilemediğinden hangi tür hayvanların öldüğü bilinemiyor. Muhtemelen yılan, kertenkele, kaplumbağa vb. sürüngenlerle, ateş ve duman içinde kalan diğer yaban hayvanlarının öldüğünü tahmin etmekteyiz.
Efes’e su taşıyan antik su kemerlerinin bir bölümünün yangında zarar gördüğü belirlendi.
Sevindirici olan, Kuşadası sivil toplum örgütleri tarafından Tabiat Parkı olması için talep edilen Bahçecik Boğazı’na yangının sıçramaması oldu. Bunu havadan yapılan müdahale ve orman ekiplerinin büyük gayreti sağladı.
Hava sıcaklığının 30 dereceden yüksek, rüzgar hızının 30 km/saat üzerinde olması ve nispi nemin %30’un altında seyretmesi orman yangınlarının çıkması için, uygun meteorolojik şartları oluşturmaktadır.
Ormanlarımızın korunması için, özellikle orman bölgelerinde cam vb. atıkların atılmaması, sigara kesinlikle içilmemesi, mangal vb. ateşli aletlerin kullanılmaması gerekir.
Herkes bu konuda dikkatli ve duyarlı olmalı, olumsuz faaliyette bulunan kişileri uyarmalı ve ilgili kurumlara bildirmelidir.
EKODOSD/KUŞADASI

FB IMG 1719770582729
FB IMG 1719770570419
FB IMG 1719770577670
default

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
YANGINDAN SONRAKİ GÖRÜNTÜLER HERKESİ ÜZDÜ
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.