1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Bodrum’da sahile kadar yüzerek gelen dev Akdeniz foku öldü

Bodrum’da sahile kadar yüzerek gelen dev Akdeniz foku öldü

featured

Bodrum ilçesinde bu akşam saatlerinde sahile kadar gelen dev Akdeniz fokunu kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu. Akdeniz foku 15 dakika sonra öldü. Ölüm nedenini belirlenmesi için otopsi yapılacak.
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi Gümüşkaya Sitesi sahiline bugün akşam saatlerinde yüzerek gelen yaralı Akdeniz fokunu kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu.
15 DAKİKA SONRA ÖLDÜ
İhbar üzerine olay yerine sahil güvenlik, Yaban Vakfı Başkanı Veteriner Hekim Fulya Massizi Kaya, Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri geldi. Vatandaşlar foku karaya kadar çekti. Ancak 2 metre 55 santimetre boyunda yaklaşık 150 kilogram ağırlığındaki Akdeniz foku 15 dakika sonra öldü.
ÖLÜM NEDENİ OTOPSİ İLE BELİRLENECEK
Yaban Vakfı Başkanı Veteriner Hekim Fulya Massizi Kaya yaptığı ön ootopsi sonucunda SÖZCÜ’ye açıklama yaptı. Kaya “Akdeniz foku yetişkin erkek bir birey. Öleli yaklaşık bir saat kadar olmuş, baş boyun, kuyruk bölümünde yaralar var .Bu başka bir Akdeniz foku ile kavgadan da oluşabilir.. Ancak ben ölümünün bir rahatsızlıktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Akdeniz fokunun gerçek ölümü yapılacak otopsi sonucunda belli olacak. O nedenle otopsiye gönderiyoruz” dedi.
Akdeniz foku otopsi için İzmir-Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildi.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Bodrum’da sahile kadar yüzerek gelen dev Akdeniz foku öldü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.