1. Haberler
  2. Muğla
  3. KIYILARIMIZDA İŞGALCİLERİ İSTEMİYORUZ!

KIYILARIMIZDA İŞGALCİLERİ İSTEMİYORUZ!

featured



MUÇEV LTD. ŞTİ. 4 Nisan 2014 tarihinde, Muğla’ya Hizmet Vakfı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı ortaklığı ile kurulmuştur. Şirketin adı muğla ile başlasa da kurucusu ve mevcut yönetiminde Şanlıurfa’lı olması Muğla’lının olmaması dikakkat çekicidir.
Amacı; Muğla da çevrenin korunması ve kullanma dengesinin gözetilmesi olarak yansıtılsa da yapılanlar hiçde öyle olmadığını göstermektedir. Muğla Çevre Vakfı ltd. Şti’ne ihalesiz tahsis edilen kıyılar 3.kişilere kiralanmış ve şirketler tarafından kıyılar ticari işletmelere dönüştürülmüştür.
Muğla çevre vakfı limited şirketine devredilen onlarca plaj, iskele, tesis kesintisiz bir tartışma konusu olmuştur. Son tartışma ve protesto MUÇEV’in işletme hakkını 10 yıllığına bir başka şirkete devrettiği Ölüdeniz’de yaşanmıştır.
Şirket plaja giriş ücretlerinde büyük artışlar yaparak kıyılara Anayasal olarak halkın eşit ve özgürce ulaşmasını iyice zorlaştırmıştır.
Muğla’nın onlarca kıyısında ve Bodrum Cennet koyda yaşanan işgali şimdi ise tüm BİTEZ kıyılarına yaymak istiyorlar.
Bizler, başta Bodrum olmak üzere tüm kıyıların anaysanın emrettiği üzere tüm canlıların ve halkın özgür ve eşit bir şekilde ulaşımının önündeki tüm engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz. Kıyılarımızın doğal yapısının bozulması, plajlarımızın ticarileştirilmesi Anayasaya aykırı olduğu gibi ülke turizmine de büyük zarar vermektedir.
Kıyılarımızda Anayasaya aykırı kiralama ve ecrimisil uygulamasının sonlandırılmasını istiyoruz.
Foklarla, balıklarla, yengeçlerle, deniz kablumbağaları ile, kum zambakları ile, martılala, çocuklarımızla denizde yüzmek, kumsalda özgürce uzanmak istiyoruz.
Sürdürülebilir bir yaşam ve sürdürülebilir bir turizm için özgür kıyılar istiyoruz.
ÖZGÜR KIYILAR BODRUM İNİSİYATİFİ

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
KIYILARIMIZDA İŞGALCİLERİ İSTEMİYORUZ!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.