1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Bu şartlarda mesleği yapmam mümkün değil”

Bu şartlarda mesleği yapmam mümkün değil”

featured

Bodrum ‘de görev yaparken hasta ve yakınlarının saldırısına uğrayan ve iki kez kalbi duran aile hekimi Mustafa Hürkal Tezvar bugün tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. Tezvar “40 yıldır hekimim böyle bir şey ile ilk kez karşılaştım. Ölümden döndüm, Sağlık Bakanlığı seyirci kaldı arayan soran olmadı, bu şartlarda mesleği yapmam mümkün değil” diyerek hekimlik yapmayacağını söyledi.
KOLUMDAN TUTUP SÜRÜKLEDİLER BOĞAZIMI SIKTILAR

Olay günü hastane muayene ederken odasın girmey çalışan bir hasta ve yakınının hemşireye ateşini ölçtürdüğünü söyleyen Tezvar “Hastam vardı, buna rağmen yardımcı olmak için hastanın ateşini ölçtürdüm 37 derece çıktı, hastaneye gitmelerini söyledim, odaya girip kolumdan sürükleyerek “Bakacaksın ulan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ben mi arıyım sen mi arayacaksın” diye bağırırken biride boğazımı sıktı, o anda kendimi kaybettim” dedi.

40 YILLIK HEKİMİM İLK KEZ BAŞIMA GELDİ

Dr. Tezvar’ın kolundaki morlukların geçmediği görüldü. Tezvar “40 yıllık hekimim bunun 9 yılı 112 acil serviste geçti. Kimseyle bırakın kavga etmeyi tartışmadım bile. Çünkü zaten öyle bir yapıda insan değilim, böyle bir olayla ilk kez karşılaştım, hala şaşkın ve üzgünüm” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI SEYİRCİ KALDI HEKİMLİĞİ BIRAKIYORUM

Tezvar açıklamasının sonunda olay ve sonrasında kendisine Sağlık Bakanlığı’ndan arayan kimsenin olmadığını belirterek “Sağlık Bakanlığı seyirci kaldı arayan olmadı. Bu şartlarda hekimliği sürdürmem mümkün değil emekli olup bırakıyım mesleğimi” diye konuştu.

Tezvar’ın Avukatı Onursal Özbek ise “Bundan 4-5 ay önce uyarmıştım. Bodrum’da şiddet olaylarının artması yönünde, bugün doktora yönelik şiddet yarın öbür gün her kamu çalışanı için risk oluşturuyor. Tezvar’a yönelik şiddet katalog suçlara giriyor. Bu tür suçların yargıda caydırıcı karşılığı olmadığı sürüce ne yazık ki bu durumlarla karşı karşıya kalıyoruz” diye konuştu

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Bu şartlarda mesleği yapmam mümkün değil”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.