1. Haberler
  2. Bodrum
  3. İslamhaneleri ‘nde makilik otluk yangın çıktı

İslamhaneleri ‘nde makilik otluk yangın çıktı

featured

Bodrum İslamhaneleri otluk ve makilik alanda yangın çıktı. Bölgeye hava ve kara araçları sevk edildi.İslamhaneleri Mahallesi’ndeki tarım arazilerinde öğle saatlerinde başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü.

ELLERİNDE ÇALI ÇIRPILARLA ALEVLERE MÜDAHALE ETTİLER

Alevlerin evlere yönelmesi ile köylüler ve yoldan geçen vatandaşlarla jandarma ellerinde çalı çırpılarla alevlere müdahale etti. Evleri yalayarak geçen alevler asırlık zeytin ağaçlarının bulunduğu tarım arazilerinde büyüdü.

ASIRLIK ZEYTİN AĞAÇLARI ALEV ALEV YANDI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 6 arazöz 30 orman işçisi ile itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında asırlık zeytin ağaçları gözler önünde küle döndü. Yaklaşık üç saatte yüzlerce zeytin ağacı kül oldu.

Yangına müdahale eden vatandaşlardan Kemalettin Cem “Alevler birden büyüdü ve evlere yöneldi. Arabaları durdurup yardıma koştuk. Bu bir kabustu, evlere gelseydi çok kötü olurdu, çalı çırpı ne bulduysak müdahale ettik ama yüzlerce melengeç ve zeytin ağacı kül oldu” dedi.

Yangında bazı hayvan ağıllarının ve samanlarınında da kül olduğu görüldü.

Bölgede itfaiye ve orman ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ederken yangının yaklaşık sekiz hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi. Jandarma yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
İslamhaneleri ‘nde makilik otluk yangın çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.