1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Süper Ay görsel şölen oluşturdu

Süper Ay görsel şölen oluşturdu

featured

 BODRUM’da, akşam saatlerinde izlenen süper ay, görenleri hayran bıraktı.
Dolunayın her zamankinden yüzde 30 daha parlak ve dünyaya en yakın olduğu anda görülen süper ay, Bodrum semalarında akşam saatlerinde izlendi. Güneşin batmasının ardından saat 18.00’den itibaren yarım saat boyunca özellikle tepelerinden görülen ve normalden yüzde 14 oranında daha büyük olan süper ayı izlemek isteyenler, tepelere ve yüksek yerlere akın etti

Yılın dört ardışık Süper Ay’ından ilki, 19 Ağustos’ta gökyüzüne yükselecek. Bu nadir gök olayı, Süper Ay ve Mavi Ay’ın birleşimi Süper Mavi Ay, bugün Türkiye saatiyle 04.36’da en yüksek noktasına ulaşacak.Ağustos, gökyüzü gözlemcileri için heyecan verici bir ay olmaya devam ediyor. Yılın dört ardışık Süper Ay’ından ilki, bugün (19 Ağustos 2024 Pazartesi) gökyüzünde görülecek.

SÜPER AY NEDİR? 

Süper Ay, dünyanın tek doğal uydusu olan ayın yerberi konumunda görülmesi olayıdır. Süper Ay sırasında ay, normalden yüzde 7 daha büyük ve yüzde 15 daha parlak görünür.

Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA), Süper Ay’ın oluşmasının sebebini, ayın dünya etrafındaki yörüngesinin tam bir yuvarlak olmaması olarak açıklıyor.

Ay, yerberi konumunda dünyadan 363 bin 300 kilometre uzaklıkta yer alırken bu durum yeröte konumunda 405 bin 500 kilometredir. Ayın dünyaya olan uzaklığı genellikle 382 bin 900 kilometre civarıdır ve yıl içerisinde değişkenlik gösterir. Bu değişkenlik Süper Ay fenomenini meydana getirir.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Süper Ay görsel şölen oluşturdu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.