1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Bodrum’da Devlet Okullarında servis sorunu krizi

Bodrum’da Devlet Okullarında servis sorunu krizi

featured

Bodrum’da devlet okullarında servis sorunu krizi. 2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasının, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ders başı yapmasının ardından servis ücretinin kaç TL olacağı öğrenciler ve veliler tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz eğitim-öğretim dönemlerinde olduğu gibi 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile farklı mesafelerdeki güncel servis fiyat tarifeleri netlik kazanmaya başladı.Egitim öğretim dönemi başlamasına rağmen Bodrum’da taşımalı eğitim veren Devlet okullarında servis sorunu çözülemedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından servis ücretlerine yüzde 50 zam uygulanmasına rağmen servis ücreti veren esnaf Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen taşıma ücretleri yetersiz bulunca anlaşma sağlanamadı.Uzak mahallerde bulunan devlet okullarına servis verilmezken bir çok veli mağduriyet yaşıyor. Binlerce şikayetin ulaştığı CİMER ‘den çözüm bekleyen veliler imkanlarının olmadığı için çocukların okula gonderemediğini devamsızlıktan sorun devam ederse öğrencilerin sınıfta kalacağını dile getirerek bir an önce çözüm bulunmasını istediler.Servis hizmeti veren esnaf ise özel okullarda sorun yok Devlet okullar için Bakanlığın bize verdiği kısa mesafe ücreti 1.600 civarında biz artan maliyetler nedeniyle zarar ediyoruz.Bizim beklentimiz 2bbin 250 ve üzeri bu kısa mesafe için uzun mesafe için ise 3.bin 500 4 bin lira arası isteğimiz karşılanırsa öğrencileri mağdur etmeyiz diyerek taleplerini dile getirirken sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz . Bodrum’da 2024-2025 eğitim öğretim yılı için okul servisi fiyatları belli oldu. Yüzde 50 zam yapılan tarifelerde en yakın hat iki bin 250 lira, en uzun hat ise 4 bin lira olarak açıklandı. Alınan karar Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından Alınan yüzde 50 zam kararınca alındığı belirtildi.
Bodrum’da 2024-2025 eğitim öğretim yılı servis ücretlerine, yüzde 50 aralığında zam yapıldı. Gelen ara zamdan sonra, kısa mesafe 2 bin 250 lira orta mesafe 3 bin 500 uzun mesafe ise 4 bin lira olarak belirlendi

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Bodrum’da Devlet Okullarında servis sorunu krizi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.