1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Madanciler serbset bırakıldılar

Madanciler serbset bırakıldılar

featured

Bodrum ‘da dün akşam saatlerinde eylem yaptıkları beş yıldızlı otelin önünde jandarma tarafından gözaltına alınan Somalı 5 madenciden üçü serbest bırakıldıktan 3 saat sonra sabaha karşı yeniden gözaltına alındı. Bodrum Adliyesi’ne getirilen Somalı madenciler için Bodrumlu STK ve siyasi örgüt temsilcileri adliyeye akın etti.           Gündoğan Mahallesi’nde Ferbas Madencilik Şirketi’nin sahibi Ferhat Nasıroğlu’na ait beş yıldızı otelin önünde iki gün önce üç günlük eylem ve çadır nöbetine başlayan Somalı Bağımsız Maden İş Sendikası üyesi 5 işçi dün akşam saatlerinde, otel yöneticilerinin şikayeti üzerine gözaltına alınmıştı.

 

Gündoğan Jandarma Karakolu’na götürülen ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan 5 madenciden Özay Karakuş, Süleyman Sümer ve Mehmet Onur Koçer serbest bırakıldıktan üç saat sonra bu sabaha karşı 03.30 sıralarında nöbet tuttukları alanda jandarmalar tarafından 2. Kez gözaltına alındılar.

 

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine mevcutlu olarak adliyeye sevk edilen üç madencinin Bodrum Adliyesi’nde yargılamaları devam ederken Bodrum STK ve siyasi temsilcileri ile Bodrumlu avukatlar destek vermek için adliye önüne akın etti.

HAKLARINI ARARKEN ADALET ARIYORLAR

Bodrumlu Avukatlardan Cengizhan Karaşin yaptığı açıklamada “Somalı maden işçileri insani koşulların dışında çalıştırılma ve hak ettikleri maaşı alamadıkları birde sendikalı oldukları gerekçesiyle seslerin duyurmak üzere patronun Bodrum’daki lüks otelinin önüne geldiler. Bir taşkınlık, bağırma çağırma yok. Otel yöneticilerinin şikayeti üzerine gözaltına alınıp serbest bırakıldılar, gece yarısı tekrar gözaltına alındılar. Bizde o saatten bu saate kadar işçiler ulaşamadık. Haklarını istemekten başka yaptıkları bir şey yok. Hak ararken hukuksuz davranışlarla karşılaşıyorlar. Bezdi gerek hukukçular gerekse Bodrumlular olarak sonuna kadar madencilerin yanındayız” diye konuştu.

Bodrum Adliyesi önünde toplanan Bodrum Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri yargılamaları devam eden 3 madenci serbest bırakılana ve işçiler haklarını alana kadar yanlarında olacaklarını açıkladılar.

 

Bağımsız Maden İş Sendikası avukatı Abdürrahim Demiryürek adliye önünde yaptığı açıklamada “ Fernas madencilik işçilerinin direnişi 22. Gününde. 7 işçinin haklarını istedikleri ve sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmalarının ardından başladığımız grevin 22. Günündeyiz. Sesimizi Soma’da Ankara’da Bodrum’da duyuruna haklarımızı alana dek bu mücadelemiz sürecek. İşçilerin eylemlerini engellemek yasla haklarını istemelerini engellemek, sık sık göz altına almak çözüm değil, alebiİşten çıkarmalardan sonra durumu Ferbas yönetimi ile durumu müzakere etmek istedik kabul etmediler. Ücretlerinin normalleştirilmesini , çalışma şartlarının iyileştirilmesini istedik. Eylemlerimiz her zaman meşrudur ve hukukidir. Madencilerin talebi haklarının verilmesi” ifadelerini kullandı.

SEFALET İÇİNDE MADENDE ÖLÜME TERK EDİLEN İŞÇİLERİN HAKLARINI VERİN

Avukat Demiryürek açıklamasının devamında ise “Daha öncede 70 işçi gözaltına alınmıştı, bu gözaltılar bizi yıldıramaz. Sendikasızlaştırma, yoksullaştırma pratiği devam ediyor. Sürecin en başından itibaren müzakere ile sorunu çözmeye çalışıyoruz. İşçilerin otel önündeki eyleminde hiç bir kamu alanına zararı yoktu, otele zarara yoktu. Ferhat Nasırlıoğlu’nun oteli karşısında direnişimizi sürdüreceğiz. Sefalet içinde madende düşük ücretle çalıştırılarak ölüme terk edilen işçilerin haklarını alana kadar mücadelemiz devam edecek. Madencileri sefalet koşullarında ölüme mahkum edenlere sesleniyoruz, kolluk kuvvetlerine sesleniyoruz, devlet eliyle holdingin etrafında oluşturulan savunma ağını kaldırın işçilerin haklarını verin” diye konuştu. Açıklama katılımcıların alkışlı protestosu ile sona erdi.

Somalı maden işçileri Özay Karakuş, Süleyman Sümer ve Mehmet Onur jandarma tarafından sevk edildikleri adliyede Cumhuriyet Savcılığı’na ifade vermelerinin ardından akşam saatlerinde serbest bırakıldılar

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Madanciler serbset bırakıldılar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.