1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Sanıklar reddi hakim talebinde bulundu

Sanıklar reddi hakim talebinde bulundu

featured

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde avukat ve icra müdürünü öldüren Galip Özen ve yardım eden Osman K.’nın yargılanmasını 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Sanıklar reddi hakim talebinde bulundu.

 

 

Bodrum’da   avukat ve icra müdürünü öldüren Galip Özen ve yardım eden Osman K.’nın yargılanmasını 1. Ağır Ceza Mahkemesi’Nde devam edildi. Sanıklar reddi hakim talebinde bulundu.

Akyarlar Mahallesinde  2  Eyylül 2023 tarihinde meydana gelen olayda Denizli Barosu’nun geçmiş dönem başkanlarından evli ve üç çocuk babası Av. Mehmet Erdal Çam(73), bir otkomobil içerisinde müvekkili Galip Özmen’in (63) silahlı saldırısı sonucu, Eski İcra Müdürü Özcan Çavdar(57) ile birlikte yaşamını yitirmişti. Olayın ardından karakola teslim olan katil zanlısı Galip Özmen gözaltına alınırken Özmen’i aracıyla karakola bıraktıktan sonra Denizli’ye giden Osman K. (28) Denizli’de gözaltına alındı. Zanlılar, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Osman K., bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hazırlanan iddianamede savcılık makamı, tutuklu sanık Özmen için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz yargılanan Osman K.’nın 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

İki zanlının yargılanmasına Bodrum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya sanıkların avukatlarının yanı sıra Av. Mehmet Erdal Çam ve Eski İcra Müdürü Özcan Çavdar’ın yakınları, müşteki avukatları; Caner Ernez, Mehmet Fatih Seyitoğulları, Ahmet Çolakoğlu, Murat Öztok, Metin Kesikçiler, Onursal Özbek, Göray Karadut, Özgür Doğuç, Uygar Kahraman, Ömer Kavili, Efsun Türkmen Erol, Faruk Çalışkan, Meryem Çankaya,Muğla ve Barosu Başkanı Levent Akgün katıldı.

Duruşmaya ayrıca Türkiye Barolar Birliği adına Ebru Yıldırım, Denizli Baro Başkanı Adnan Demirdöven, Aydın Baro Başkanı Sezgin Çetin de katıldı.

REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDULAR

Duruşmada  müşteki avukatları, sanık savunmalarının ayrı ayrı alınmalarını, birinin savunması alınırken diğerinin dışarı çıkarılmasını talep etti. Mahkeme heyetinin bu talebi reddetmesi üzerine müşteki avukatları bu talebi yeniden dile getirmesi üzerine mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Aranın ardından talep yine reddedildi. Müşteki avukatları bunun üzerine reddi hakim talebinde bulundular bu talep de reddedildi.

Katil zanlısı Galip Özmen’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti diğer sanık Osman K.’nın adli kontrol kararının devamına hükmetti.

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Onursal Özbek, duruşma sonrası yaptığı açıklamada “Biz müşteki Erdal Coşkun Çam (katledilen Av. Erdal Çam’ın oğlu) vekilleri olarak, sanıkların aynı zamanda birbirinin eylemlerine tanıklıkları olduğunu, CMK’nin 200. maddesi gereğince ayrı ayrı savunmasının alınmasını, birininki alınırken diğerinin dışarı çıkarılmasını talep ettik. Sağlıklı bir yargılama için bunun gerektiği şüphesiz. Mahkeme bu talebimizi reddetti. Biz talebimize direndik. Aksi halde yargılama sağlıklı yürütülemezdi. Mahkeme ikinci kez ara verilip, yaptıkları değerlendirme sonrasında talebimizi yine reddettiler. Bunun üzerine bu yargılamada heyet arasında bir tararsızlıkların olduğunu düşündük ve bu nedenle hepsi için ayrı ayrı hakim reddi talebimiz olduğunu belirttik. Mahkeme üçüncü kez ara verildi. 1 saatlik bir ara sonrasında hakimin reddi taleplerimiz de reddedildi. Bu konuda karar verilmesi için dosyanın Bodrum 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verildi.” İfadelerini kullandı.

Duruşma 1 Kasım 2024 tarihine ertelendi.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Sanıklar reddi hakim talebinde bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.