1. Haberler
  2. Türkiye
  3. Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti

Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti

featured

Gazeteci Güneri Cıvaoğlu, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında hayatını kaybetti.

Türk basınının usta kalemlerinden, Milliyet yazarı Güneri Cıvaoğlu tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında yaşamını yitirdi. Kariyerinde Tercümen ve Güneş gazetelerinin genel yayın yönetmenliğini üstlenen Cıvaoğlu, 10 yıl yazar olarak çalıştığı Sabah gazetesinin ardından 1996 yılından bu yana yazılarına Milliyet gazetesinde devam ediyordu.

30 Temmuz 1939’da Ankara’da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu gazeteci, avukat, haber ve televizyon sunucusu görevlerini başarıyla gerçekleştirdi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenciyken çalışmaya başlayan Cıvaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak gazeteciliğe adım attı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı. Strasbourg Üniversitesi’nde bir süre ekonomi okudu. Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Güneş gazetesinin ortakları arasındaydı ve uzun süre genel yayın yönetmenliğini de bizzat yürüttü. 1996’dan beri Milliyet gazetesinin başyazarıdır. Kanal D’de ana haber bülteninin sunuculuğunu yaptı. Aynı kanalda ‘Durum’ başlıklı televizyon programını sunan Cıvaoğlu ‘Şeffaf Oda’ programı ile başka kanallarda da devam etti.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.