1. Haberler
  2. Türkiye
  3. KYK burs başvuruları başladı

KYK burs başvuruları başladı

featured

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda burs başvurularının başladığını duyurdu. KYK burs başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları tek ekran üzerinden gerçekleştirilecek. Krediden yararlanmak isteyen adayların ayrıca bir başvuru yapmasına gerek bulunmuyor. KYK burs başvuru işlemleri T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle birlikte gerçekleştirilecek. Ara sınıfta eğitim alanlar ve üniversiteye bu yıl kayıt yaptıran adaylar müracaat edebilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı burs başvuru tarihlerini duyurdu. KYK burs başvuru işlemleri bu yıl e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Üniversitelere yeni kayıt yaptıran öğrencilerin yanı sıra ara sınıfta eğitim alan öğrencilerde benzer şekilde burs başvurusu yapabilecek. Bu sene başında KYK burs ve kredi ücretleri aylık 2.000 liraya yükseltilirken burs ödemelerinin yılbaşında tekrar artış göstermesi bekleniyor. Milli sporcular, şehit çocukları, gaziler veya bekar çocukları, engelli öğrenciler, lise ve dengi eğitimlerini Darüşşafaka lisesinde tamamlayan öğrencileri, AYT oturumunda ham puan bazında ilk 100’e giren öğrencilere burslarda öncelik sağlanıyor. Ekim ayının gelmesiyle birlikte burs başvuru tarihlerine odaklanıldı. Geçtiğimiz yıl başvurular bu ay içerisinde tamamlanmıştı. Peki KYK burs başvuruları 2024 ne zaman başlayacak? İşte, KYK burs ve kredi başvurularına ilişkin son gelişmeler…

KYK BURS BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda burs başvurularının başladığını duyurdu. KYK burs başvuru işlemleri 8-13 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak. Burs başvuruları 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’da sona erecek.

KYK BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ 

BURS VE KREDİ BAŞVURULARI AYNI EKRANDAN ALINACAK

KYK başvuruları sonucunda geri ödemesiz burs almaya hak kazanan öğrenciler not ortalaması şartını ve diğer kriterleri sağladığı takdirde eğitim hayatı boyunca burs almaya devam ediyor.

Öğrenim kredisi ise geri ödemeli olduğundan mezun olunan tarihten 2 yıl sonra taksitler şeklinde ödeniyor.

Burs verilecek öğrenci belirlenirken eğitim alınan şehir, öğrencinin ve ailesinin ekonomik durumu ve diğer kriterler baz alınıyor.

KYK burs başvuruları e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle giriş yapılarak gerçekleştirilecek. KYK burs başvuru tarihlerinin kısa süre içerisinde belli olması bekleniyor.

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından kamu kurumlarından alınan bilgiler ile öğrencilerin başvuru esnasında beyan ettikleri belgeler değerlendiriliyor.

KYK BURS ÖDEMELERİ GERİYE DÖNÜK YAPILIYOR

Normal şartlarda öğrencilere ilk burs ödemeleri Ekim ayından itibaren yapılıyor. Bu yıl ise başvuru sürecinin henüz başlamamış olması sebebiyle ilk defa burs ve kredi alacak öğrencilere geriye dönük olarak ödeme yapılacak.

Burs ve kredi ödemeleri 2024 yılında 2.000 lira olarak belirlenirken öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre her ayın 6’sı ve 10’u arasında ödemeler gerçekleştirilecek.

Geri ödemesiz bursun devam etmesi için Hazırlık sınıfı öğrencilerinin hazırlık sınıfını geçerek bir üst sınıfa başlamaları; diğer sınıflarda okuyan öğrencilerin ise 4’lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri not ortalaması ile bir üst sınıfa geçmeleri halinde bu öğrenciler başarılı olarak değerlendirilmektedir. Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu krediye dönüştürülmektedir.

ÖĞRENCİ BURSU HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Öğrencinin başarısız olması, öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alması durumunda burs ödemeleri kesilmektedir. Benzer şekilde öğretim kurumunun kapatılması, bakanlığa ait yurtlardan çıkarılma cezası alması, kesin hükümle mahkum olması ve hesaba aktarılan bursun altı ay içerisinde çekilmemesi gibi durumlarda burs kesilir.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
KYK burs başvuruları başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.