1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Muğla Fransa Fahri Konsolosu Görevine Başladı

Muğla Fransa Fahri Konsolosu Görevine Başladı

featured

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fransa’nın Muğla Fahri Konsolosu Fidel Berber’in görev takdim törenine ev sahipliği yaptı.

Muğla, Fransa ile diplomatik bağlarını daha da güçlendiren önemli bir adım attı. Fransa’nın Muğla Fahri Konsolosluğu görevine getirilen Muğlalı Fidel Berber’e düzenlenen takdim töreni ile Fahri Konsolos atama belgesi takdim edildi.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen görev takdim törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ev sahipliğinde Fransa Türkiye Büyükelçisi Isabelle Dumont, Fransa İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla Milletvekili Metin Ergün, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ve davetliler katıldı. Görev takdim töreninde Muğla Büyükşehir Belediyesi Oda Orkestrası tarafından hazırlanan müzik dinletisinde Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont davetlilere sürpriz yaptı ve çello çaldı.

Büyükelçi Isabelle Dumont: Hepinize çok güveniyorum

Görev takdim töreninde konuşan Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, “Bölgeye gerçekleştirdiğimiz ilk ziyaret. Bazı nedenler sebebiyle buraya gelmeye çok istekliydik. Türkiye’ye geldiğimden bu yana Muğla ve Bodrum bölgesi Fransa ile büyük iş birliği potansiyeli hakkında çok şey duydum. Pek çok Fransız için Bodrum’un tatil ve turizmle eş anlamlı olduğu doğrudur. Ama bizi birleştiren tek şey turizm değil. Aynı zamanda bir denizi, Akdeniz’i ve özellikle iklim değişikliğinin etkisi altında bu denizin ve kıyı şeridinin geleceğine ilişkin tüm sorunları da paylaşıyoruz. Bu tarz sorunları da düşününce birlikte yapacak çok şeyimiz var. Hepinize çok güveniyoruz. Fidel Berber’e de yeni görevinde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Başkonsolos Nadia Fanton: Fidel Berber’i tebrik ederim

Başkonsolos Nadia Fanton, “Fransa Fahri Konsolosu Fidel Berber’i tebrik ederim. Vatandaşlarımıza nitelikli bir kamu hizmetini yerinde vermede bize yardımları yadsınamaz.” dedi.

Başkan Aras: Muğla’mızı dünya kenti yapmak için yola çıktık

Törende konuşan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ”Seçimden bu yana Muğla’mızı bir dünya kenti yapmak için yola çıkmıştık bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle uluslararası ilişkilerimizde çok önemli adımlar attık. Bunlardan bir tanesi Dış İlişkilerin ilk defa kurulmasıydı. Bir daire başkanlığı oluşturduk ve danışmanlar atadık. Onların da çalışmaları sayesinde bugün Muğla’mızda bir Macaristan Fahri Konsolosluğu var. Aynı zamanda sevgili Fidel’inde Fahri konsolos olarak Fransa’yı temsil ediyor olması da ikinci bir adım oldu. Fransa gibi tarihi bağlarımızın olduğu bir ülkeyle bu ilişkileri Muğla’mızda geliştirmek bizim için çok önemli. Bundan sonra da özellikle Muğla’nın hem geçmiş tarihi potansiyeline hem de tarımdan turizmine, ekonomisine sosyolojisine doğal güzelliklerine her şeye vurgu yapan bu ilişkileri tüm dünyadaki özellikle diğer ülkelerle ve kentler ile geliştirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Muğla’mıza iklim, coğrafya, ekonomik olarak çok benzeyen Fransa’nın Nice şehrine ziyarette bulundum. Daha sonra yine Fransa’da İklim Zirvesine katıldım. İki ülkenin Akdeniz’e kıyısı var. Akdeniz tehdit altında, yangınlar, çeşitliliğin yok olması, Akdeniz’in sularının ısınması gibi önümüzde çok ciddi tehditler var. Akdeniz’in korunması için birlikte güçlü adımlar atacağız. İşbirliğini arttıracağız. Fransa Muğla Fahri Konsolosu olan çok değerli hemşehrim, kardeşim Fidel Berber’i de kutluyorum. Fransa ve Türkiye arasında ilişkilerin güçlenmesi adına bu önemli adımların atılmasını sağlayan iki ülkenin Cumhurbaşkanı’na da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali İdris Akbıyık: Fransa ile sağlanan bu anlaşma büyük önem taşıyor

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ise, “Fransa Muğla Fahri Konsolosumuzun bu töreninde bulunmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade edeyim hayırlı uğurlu olsun. Yeryüzü cenneti Muğla’mızın gelişmesinde ve kalkınmasında Fransa ile olan ilişkilerinde gerek ekonomik gerek kültürel değer olsun büyük katkılar yapacağına inanıyorum.” açıklamalarında bulundu.

Fahri Konsolos Fidel Berber: Muğla kalbimde çok özel bir yere sahip

Fransa’nın Muğla Fahri Konsolosluğu görevine getirilen Fidel Berber’de Muğla’nın kendisi için özel bir yer olduğunu ifade ederek projeler geliştirmeyi dört gözle beklediğini belirtti. Fahri Konsolos Fidel Berber konuşmasında “Bugün Fransa Fahri Konsolosu olarak karşınızda durmak onur verici. Muğla kalbimde çok özel bir yere sahip, doğduğum yer. İş birliği yapmayı, bağlarımızı güçlendirmeyi yerel topluma ve vatandaşımıza fayda sağlayacak projeler geliştirmeyi dört gözle bekliyorum. Bu akşam burada olduğunuz ve desteğiniz için hepinize en içten teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Muğla Fransa Fahri Konsolosu Görevine Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.