MSKÜ’de 2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni Yapıld
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni, 23 Ekim Çarşamba günü akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılış Töreni, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve öğretim üyeleri ile idari personelin Sınırsızlık Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşü ile başladı.
MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’ın Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Akabinde Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı.
Akademik Açılış Töreni, daha sonra MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda devam etti.
Tören, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Orkestrası’nın müzik dinletisi ile başladı.
Törene, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kurum müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, MSKÜ akademik ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, ilk olarak MSKÜ’ye değerli katkılar sunan hayırseverlere teşekkür etti.
Rektör Kaçar, konuşmasında şunları söyledi:
“Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 44 bini aşkın öğrencisi, 3000 bine yakın personeli, Muğla’nın dört bir yanını saran Fakülte ve okulları ile Ülkemizin güzide akademik yapılarından biri haline gelmiştir. 19 fakülte, dört enstitü, üç yüksekokul ve on beş meslek yüksek okulunda, 62 farklı ülkeden gelen 1200’ü uluslararası öğrenci olmak üzere 44.837 kayıtlı öğrencisi, ulusal ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalarla etki yapan akademisyenlerin bulunduğu 1743 kişilik akademik kadrosu ve 120 bine ulaşan mezunu ile bugün sadece Muğla’nın bir üniversitesi değil bir dünya üniversitesi haline geldiğimizi söyleyebilirim. Bir üniversiteyi önemli yapan yarattığı toplumsal katkı, akademisyenlerin ürettikleri nitelikli yayın, projeler ve öğrencilerine sağladığı akademik, kültürel ve sanatsal ortamlarıdır. Bu manada kurumumuzun başarılı bir üniversite olarak varlığını sürdürebilmesi, mümkün olduğunca güçlü çeşitliliklerin uyumlu yuvası olarak kalmasıyla mümkündür. Bu kurumun mensupları olarak bizlerin en büyük sorumluluğu, farklılıklarımızı uyum içerisinde sürdürmeyi hedeflemektir. Bu uyumu sürdürmenin en önemli yolu hiç kuşkusuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi “fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür” bir davranış modeli ortaya koymak ve bunu kurumsal olarak içselleştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle 2024-2025 akademik yılının huzurlu ve verimli bir dönem olmasını, üniversitemizin bütün mensuplarına bilhassa öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Konuşmanın ardından 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında üniversitemize sayısal, sözel, dil ve eşit ağırlık puan türünde ilk sırada yerleşen öğrencilere başarı belgeleri protokol tarafından verildi.
Daha sonra Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan tarafından katılımcılara “Tütün, Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı Risk Etmenleri” konulu açılış dersi verildi.
Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.