Bodrum Esnaf Sanayici ve İşinsanları Derneği (BESİAD), Yerel seçimler yaklaşırken dernek üyelerini yerel yönetim adaylarıyla buluşturuyor. Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu’ndaki ilk toplantıya, Cumhur İttifakı Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın katıldı.
Prof. Dr. Aydın Ayaydın, 25 yıldır yaşadığı Bodrum’a hizmet gelmediği için aday olduğunu ifade ederek şöyle dedi;
“Büyükşehir’den Bodrum’a hizmet gelmiyor. Altyapı hizmetinin dışında Bodrum’a su gelmiyor. Geçen sene hepimiz evlerimize tankerlerle su getirdik. Onlardan biri de benim. O da yetmedi, o suyu taşıyabilmek için 3-4 gün sıra bekledik. Bodrum buna müstahak değil. Ben susuz kalmamak için derhal o soruna müdahale edeceğim. İsale hattının neresinde bir arıza varsa onu değiştireceğim, tamirini yapacağım. Ondan sonra DSİ’nin bir hatası varsa onları Cumhuriyet Savcılığı’na da şikayet ederim, yargıya taşırım. Fakat ne yapılıyor? İşin kolayı bulunmuş, DSİ. DSİ sana 2014 yılında bu hatları teslim etti. Sen 2014 yılından beri bu suyla ilgili hiçbir bakım ve onarım yapmıyorsun. Borular patlayabilir, eskiyebilir. Bu boruları değiştireceksin.” dedi.İlçeye gelen suyun yüzde 55’inin kayıp kaçakla ortadan kaybolduğunu ve bunun faturasının vatandaşa yüklendiğini dile getiren Ayaydın, Bodrum’un su sorununu çözmek için 3 farklı noktaya denizden arıtma tesisi kuracaklarını ve Milas’ta yapılması planlanan Bodrum Barajı Projesinin hayata geçmesi için çalışacaklarını söyledi.
Cumhur İttifakı Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun ise Bodrum fotoğrafı ile karşı karşıya olsak, siz iş insanları olarak mutlu olsanız, turizmcilerimiz mutlu olsa, buradaki vatandaşlarımız sorunlarla boğuşmasa, bu sorunlarla uğraşmasak bizim de bu kadar uğraşmamıza gerek yoktu. ‘Size sandıkta bir seçenek sunmamıza da gerek yok, mevcut yönetim devam etsin’ derdik. Demokrasinin gereği olarak bu yarışlar yapılırdı ama bu kadar iddialı hazırlanmaya gerek de olmazdı. Bizim 1 Nisan’dan itibaren turizm sezonumuz başlıyor. Belediyemizin buna yönelik bir hazırlığı var mı? Sokaklarla ilgili, yolların bakımıyla ilgili. Yok. Bütün bunları arka arkaya sıraladığımız zaman belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamayan bir Bodrum fotoğrafı var. Bodrum Belediyemizden memnuniyet oranı yüzde 15’lere kadar düşmüş. Biz göreve geldiğimizde işe Bodrum Belediyesi’nden başlayacağız. Önce belediyeyi kurumsallaştıracağız. Kendi kaynaklarını verimli kullanan, yatırıma dönüştüren, halka iç içe, halkın güvenini kazanmış bir belediye yapısını acilen oluşturacağız. Bunu yapmadan hizmet üretemeyiz.” dedi.
Bodrum’un bir çevre yoluna ihtiyacı olduğunu dile getiren Mehmet Tosun, çevre yolunun ranta neden olacağı iddialarına karşı çıkarak şöyle dedi;
“Karayolları, yörenin hassasiyetini de düşünerek bir proje hazırlamış. 9 kilometresi yerin altından geçiyor. Yüzeye çıkıp Gümüşlük sapağından bağlanıyor. Pedasa Antik Kenti’nin altından geçerek yüzeyde doğa tahribatı yapmayan bu yolun neresinde rant var. Yapılmasın diyorlar ama nasıl çözeceğiz trafik sorununu? Çıkıyor birileri diyor ki ‘yeni imar yolu rant olur’. Tünelin yanına mağara evler mi yapacağız? Tünelde ne rantı olacak?” dedi.
BESİAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu yaptı. Nazlıoğlu, şöyle konuştu;
“Umuyorum ki önümüzdeki yerel seçimler, genel seçim mantığında ilerlemek yerine kentlerdeki yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yönelik somut projeleri tartışacağımız bir zemin oluştursun. Tüm siyasi partilerimizden örneğin akıllı kent projelerini, teknolojiyi kent yaşamına nasıl entegre edeceklerini duymak isteriz. Yerel yönetimler demokrasinin aşağıdan yukarıya inşa edilmesinde büyük rol sahibi. Yerindenlik ilkesi, merkezi yönetimle yerel yönetimler arasındaki yetki ve görevlerin paylaşımının düzenlenmesi açısından kilit bir kavram. Vatandaş tercihinin dikkate alınması ve yetki ve sorumluluğun halka en yakın birimler tarafından yerine getirilmesi, hizmetlerin etkinliği açısından önem taşır.” dedi.